solas system
31/12/2021

The Solar System in a Sphere

ile Arfbot

Güneş sistemini ne kadar biliyoruz? Gezegenler arasındaki mesafeleri gerçekte ne kadar görebiliriz? Hep kocaman sayılı kilometrelerle ifade edilen bu mesafeleri somutlaştırmamız mümkün müdür?

Güneş sistemi, gezegenler ve Dünya bize ne kadar anlatılırsa anlatılsın bazı bilgileri asla somutlaştıramıyoruz. Mesela Satürn ve Dünya arasındaki mesafe ne kadardır? 1.275.000.000 km. Bu sayıyı okurken bile gözümüzde büyürken görmesi ve bilgi edinilmesi de imkansız gibi duruyor. Peki bu sayıları ölçeklendirip bir kürenin içinde 3 boyutlu olarak gerçeğe en yakın renkleriyle ve şekilleriyle görsek nasıl olurdu? Bu sayede mesafeler bizler için biraz daha anlam kazanabilirdi.

Küredeki Güneş Sistemi Renkleri

Tam da bu sebeple bugün “Küredeki Güneş Sistemi” projesini inceleyeceğiz.

Nedir Küredeki Güneş Sistemi?

Küredeki Güneş Sistemi projesi adından da anlayacağımız üzere Güneş sisteminin bir küreye sığmasıdır. Mesafelerin ölçeklendirilip bir kürede gerçeğe en yakın haliyle görülmesi ve renklendirilmesi kulağa oldukça güzel geliyor. Yapılan bu projeyle hem Güneş sistemini yakından tanınabilir hem de derslerde bizlere öğretilen o mesafeler en yakına inebilir.

True to Scale

Gerçeğe en yakın görüntüleriyle Küredeki Güneş Sistemi projesi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “The Solar System in a Sphere” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.