yılbaşı
21/12/2021

Yılbaşı Ağacın Hazır Mı?

ile Arfbot

Yılbaşına sayılı günler kaldığı şu günlerde yılbaşı ağacınızı hazırladınız mı?

Yoksa yılbaşı ağacımı kendim yaparım diyenlerden misiniz?

Eğer sizde bizim gibi almak yerine yapmayı tercih ediyorsanız evdeki malzemeleri kullanarak yapılabilecek yılbaşı ağacı fikirlerimize göz atın.

Yumurta kutularından yılbaşı ağacı

Yumurta kutularından yılbaşı ağacı yapabilmek için öncelikle yumurta kutularımızı yeşil renge boyayalım. Ardından yılbaşı ağacımızın durması istediğimiz yere yumurta kutularımızı ağaç şeklinde dizmeye başlayalım. Üzerine evdeki süsleme malzemelerinden yerleştirelim. Varsa led ışıklar ekleyip yılbaşı ağacımızı bitirelim.

İp yumaklarından yılbaşı ağacı

Evet yanlış duymadınız. Evimizde bulunan ip yumaklarını kullanarak yılbaşı ağacı yapabilmemiz için öncelikle iplerimizin rengine ve sayısına bakmalıyız. Eğer iplerimiz renksiz ya da istediğimiz renklerde değilse evimizde bulunan herhangi bir boya yardımıyla istediğimiz renge getirebiliriz. İplerimiz kullanıma hazır olduğunda yumaklarımızı ağaç şeklinde üst üste dizmeye başlayabiliriz. Ağacımız  hazır olduktan sonra istediğimiz gibi süsleyebilir ve yılbaşı hediyelerimizi altına yerleştirebiliriz.

Çıtalardan yılbaşı ağacı

Eğer düz görünümlü bir yılbaşı ağacı istiyorsak 2, daha hacimli duran bir yılbaşı ağacı istiyorsak 4 tane uzun çıta ile  yılbaşı ağacımızı yapabiliriz. İstersek çıtanın kendi renginde istersek de çıtaları boyayarak kullanabiliriz. Çıtaları bir ip ya da bant yardımıyla üst uçları birleşik durması adına bağlamalı veya bantlamalıyız. Daha sonra üstüne istediğimiz süsleri takıp asabiliriz. İşte yılbaşı ağacımız hazır.

Kartondan yılbaşı ağacı

İstediğimiz renkteki kartonumuza ağacımızı çizelim. Çizdiğimiz ağacın aynısından bir tane çizelim ve orta noktalarından katlayıp çizilen iki kartonu birbirine yapıştıralım. Ağacımızın genel çerçevesi hazır olduktan sonra üzerine süslemelerini yapalım. Hatta yeni yıl dileklerimizi de kartonlara yazıp ağacımıza asabiliriz.

Pet şişelerden yılbaşı ağacı

Evde bitmiş ya da kullanılmayan pet şişelerin içini temizleyelim. İstersek alt geniş kısımlarını keserek istersek de tüm şişeleri kullanarak bir ağaç şekli verelim. Pet şişelerimizin üstünü de süsledikten sonra pet şişeden yaptığımız yılbaşı ağacımız hazır olmuş olacaktır.

Pet Şişelerden Çam Ağacı Yapımı | Eğlen Bizle

İşte birbirinden basit halleriyle yılbaşı ağacı fikirlerimiz bu şekilde. Sen de eğer fikirlerimizden yararlanarak kendi yılbaşı ağacını yaparsan sosyal medyada bizi etiketlemeyi unutma!

Bu “Yılbaşı Ağacın Hazır Mı? ” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!