14/06/2020

Sosyal Medya Güvenliği! Göndermek veya Göndermemek

ile Arfbot
Yaz tatili başladı ve yaz tatilinizin her günü, baş parmağınız telefonunuzun üzerine geldiğinde, kendinize bir soru sormanız gerekir: Bunu yayınlamalı mıyım?

Kız kardeşinizin yüzünün her yerinde pamuk şekeri ile harika bir resim düşündüğünüzde, sosyal medya yayınlamanın temel kurallarından birini hatırlayın: Bu kişinin izni olmadan kimsenin resmini yayınlamayın. Buna kız kardeşin de dahildir. Unutmayın, kardeşinizin ve bar-b-que sos kazasının utanç verici bir resmine gülmek mümkün olsa da, bu resmin yayınlanması yıllar boyunca pişman olabileceğiniz bir şey olabilir.

Parmaklarınız yazı simgesini buldukça başka bir düşünce daha var: Kaç resim gönderiyorum? Cevap: Mümkün olduğunca az.

Resimden sonra resimden sonra resim gönderdiğinizde, insanlar rahatsız olmaya başlar. Sayfanızı aynı yerden düzinelerce görüntüyle yüklemek de biraz umutsuz görünebilir. Yayınlamak ve eve döndüğünüzde yakın arkadaşlarınızı göstermek için geri kalanı kaydetmek için iki veya üç havalı çekim seçmek daha iyidir.

Sosyal medyaya metin yazarken daha azı daha iyidir. Daha kısa gönderilerin okunması daha olasıdır ve size veya ailenize zarar vermek için kullanılabilecek ayrıntılı, kişisel ayrıntıları içermesi daha az olasıdır.

Resimleri göstermek ve ayrıntıları şahsen tanımlamak da daha eğlencelidir. Ardından, yalnızca yüz yüze görüşebilecek kadar yakın arkadaşlarınızla paylaşımda bulunduğunuzdan emin olabilirsiniz. Onlara bu harika yarı yolda yolculuk hakkında bilgi verirken yüzlerindeki görünümleri görebilirsiniz.

Sosyal medyada yayınlamak için daha fazla boş zamanınız olacağı düşünüldüğünde, gizlilik ayarlarınızı iki kez kontrol etmek için iyi bir zamandır. Ayrıca “arkadaşlarınızı” gözden geçirmek ve gerçekten kimi gerçekten bildiğinizi düşünmek için de iyi bir zaman. Listeyi gözden geçirdiğinizde, size tam yabancı kişiler bulabilirsiniz.

Yaz, gerçek dünyayı keşfetmek ve tadını çıkarmak için daha fazla özgürlüğe sahip olduğunuz bir zamandır. Bu fırsatı yakala. Telefonunuzu bırakın ve yaz tatilinizi gerçekten yaşayın. Bu yaz yaptığınız şey, nasıl hissettiğini, düşündüğünü ve hayatının geri kalanında yaptıklarını değiştirebilir.

Evet, resimlere sahip olmak ve deneyimi “arkadaşlarınızla” paylaşmak harika. Daha da önemlisi, gerçekliğin kim olduğunuzu şekillendirmesi. Sosyal medyada rahatlayın ve en önemli “gönderilerin” kafanızda ve yüreğinizde taşıdıklarını ve nasıl yaşadığınızı paylaştıklarınızı keşfedin.