Quirkbot
29/12/2021

Kamışlardan Robota: Quirkbot

ile Arfbot

Robotları herhangi bir içecek içtiğiniz kamışlardan yapmayı düşündünüz mü? Robot yapmak sadece mekanik araçlarla mı olur yoksa tüm ‘’maker’’ ruhumuzu kullanarak atıl malzemelere ekleyeceğimiz birkaç aletle de robot yapabilir miyiz?

Kamışlar ve robot?

Sanırım hiç birlikte görmediğimiz bu ikiliyi Quirkbot sayesinde yan yana görüp neler yapılabileceğine şahit olacağız. Sizi de daha fazla meraklandırmadan yeni keşfimiz Quirkbot’u anlatmaya başlayalım.

Quirkbot Çalışma Örnekleri

Az önce yukarıda da bahsettiğimiz gibi günlük hayatta kullandığımız pipetlerle Quirkbot kitini birleştirerek ortaya inanılmaz tasarımlara sahip robotlar çıkartabiliriz. Ledler ve hobi servolarıyla beraber kamışları birleştirerek kamışları hareket ettirebiliriz. Kamışları istediğimiz şekillere getirerek dans eden robotlar yapmak, yürüyen hayvanlar ve hareketli evler yapmak mümkün. Yapabilecekleriniz tamamen hayal gücünüze kalmış diyebiliriz. Quirkbot sayesinde de hayal gücünüzü somutlaştırabilir hatta robotlaştırabilirsiniz.

Quirkbot

Kamışlar ve Quirkbot sayesinde oluşturduğunuz tasarımı bilgisayarınızda kullanımı kolay bir arayüz ile kodlayabilsiniz. İsteğinize bağlı olarak girdiğiniz kodlar sayesinde kamışlarınızı robotlaştırabilirsiniz. Temel seviyedeki kodlar sayesinde kodlamayı hiç bilmeyen arkadaşlarımız bile rahatlıkla kodlayabilir ve robotunu çalıştırabilir.

Kamışlardan robota Quirkbot ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Kamışlardan Robota: Quirkbot ” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.