Wunderland
22/01/2022

Eşsiz Demiryolu: Miniatur Wunderland

ile Arfbot

Miniatur Wunderland mimarisini daha önce duymuş muydunuz? Bir şehre ait demiryolu gerçeğe en yakın haliyle nasıl görünebilir? Miniatur Wunderland eşsiz tasarımıyla hangi ülkede yer alır?

Hep birlikte Miniatur Wunderland mimarisini inceleyelim.

Miniatur Wunderland Almanya’nın Hamburg şehrinde yer almaktadır. Dünyanın en büyük demiryolu sıfatına sahip en büyülü minyatürdür. Bir nevi Hamburg’un küçük bir kopyası olarak değerlendirilmektedir. Demiryolu uzunluğu 11 kilometre şeklindedir ve demiryolu üzerinde istasyonlar da bulunmaktadır. Gerçek bir demiryolundan farksız bir şekilde renkli trenler boyunca istasyonlar da devam etmektedir.

Amazing miniature trains and planes at Miniatur Wunderland in Hamburg
Miniatur Wunderland

Wunderland’i ziyarete gittiğinizde toplamda 900’den fazla tren görme imkanı vardır. Ayrıca 300.000 minik el feneriyle aydınlatılan Wunderland, ışıl ışıl halleriyle gerçek bir şehirden farksızdır. Minyatürde Hamburg konut bölgeleri, yeşil alanlar ve insan gerçekçi insan figürleri ziyaretçilerin dikkatini epey çekmektedir. Gece olunca evlerdeki ışıkların yanmaya başlaması da minyatüre canlılık katan diğer bir detaydır.

Miniatur Wunderland ziyaretçilerin gözdesi | Tüm medya içeriği | DW |  16.10.2016
Miniatur Wunderland Hamburg

Minyatür rota üzerinde İsviçre’den, İskandinav dağlarından, şehrin havalimanından manzaralar taşımaktadır. Minyatürün bu rotası günden güne içerisine ülkeler katacak ve rotanın uzunluğu daha fazla uzunluklara sahip olacaktır.

Bu eşsiz tasarımlı demiryolu Miniatur Wunderland ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Eşsiz Tasarımlı Demiryolu: Miniatur Wunderland” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.