30/07/2022

Pozitif Haber: Manş Denizi’ni Geçen En Genç Yüzücü

ile Arfbot

Açık su yüzme yarışçısı Aysu Türkoğlu, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakika 38 saniyede yüzerek geçti.

Henüz 21 yaşında İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni yüzerek geçti. Bu başarıya ulaşan en genç Türk kadını oldu. 29.07.2022 tarihinde, Türkiye saatiyle 12.02’de İngiltere’nin Dover kentinde suya girdi. Dalgaların arasında boğuştuğu 16 saat 28 dakikanın sonun Fransa’nın Cap Gris-Nez kıyısına ulaştı.

Yaptığı açıklamalarda “Tam 16 saat mücadele ettim. Asla ümidimi yitirmedim, her bir kulaç beni başarıya daha çok yaklaştırdı. Bir kulaç daha, bir nefes daha diyerek bitirdiğim 42 kilometrelik mesafede dalgalarla mücadele ettim. Türkiye’ye ve aileme yaşatacağım gururu düşündüm. Yılmadım, başardım” dedi.

 Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi genç açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, antrenörünün rekorunu kırdı.

Bu “Pozitif Haber; Manş Denizi’ni Geçen En Genç Yüzücü” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.