17/08/2022

Tahıl Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Tahıl nedir? Yazlık tahıl nedir? Kışlık tahıl nedir? Hasat nedir?

Tahıl Nedir?

Aslında toprak tarafından taşınan, taneleri için yetiştirilen tatlı ot ailesinin en çok yıllık bitkileridir. Hasat edilen tahıllar vardır. Ürünleri, insan beslenmesi veya hayvan yemi olarak temel gıda grubundadır. Ayrıca lüks gıdaların ve teknik ürünlerin üretimi için bir hammadde görevi görür. Tahıl taneleri, nişastalı ve (daha az ölçüde) protein içeren, yağ içeren, birlikte büyümüş tohum kabuğu ve meyve duvarı ile kabuk arasındaki protein içeren tabakadan oluşur. Bazı tahıl türlerinde (buğday, çavdar, arpa) bulunan proteine ​​de glüten adı verilir. Diğer cinsler glütensizdir (mısır, pirinç, darı ve bambu tohumları).

Yazlık Tahıl Nedir?

Kış tahılının aksine, yaz tahılının hasat edilmeye hazır olması için sadece yaklaşık yarım yıla ihtiyacı vardır. Mart ayından itibaren ekilir ve Temmuz ayından itibaren hasat edilir. Yulaf tohumu, mısır ve baharlık arpa, Orta Avrupa’daki en önemli türlerdir. Bahar çavdarı ve bahar buğdayı daha az önemlidir. Mısır, yerini almadan önce darı önemli bir yaz mahsulüydü.

Kışlık Tahıl Nedir?

Ekim ve çimlenmeden sonra, kışlık tahılların ilkbaharda sürgün yapabilmeleri için bir donma dönemine ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, Eylül ayından itibaren ekilebilir ve ardından, tahılın türüne bağlı olarak, bir sonraki yılın Temmuz ayından itibaren hasat edilebilir. Özellikle kış nemi ve bahar sıcaklığından daha iyi yararlanılması nedeniyle, kışlık tahıl türlerinin verimi, kışlık tahılların baskın dağılımına yol açan yaz formlarından çok daha yüksektir. Daha erken hasat da mümkündür. Kışlık çavdar, kışlık buğday ve kışlık arpa Orta Avrupa’daki en önemli tahıl türleridir.

Hasat Nedir?

Tarımsal mahsulleri ve meyveleri almak için gerekli tüm çalışmaları özetler. Hasat için kullanılan tüm yöntemlerin amacı, tarım ürünlerini yetiştirme amaçlarını (insan veya hayvan tüketimi veya diğer kullanımlar, örneğin lif üretimi için) en iyi şekilde yerine getirirken mümkün olan en az kayıpla ekim alanından çıkarmaktır. Hasat, olgun tahıldır.

Bu “Tahıl Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.