10/12/2021

Dijitalde Sanat :Tate Kids

ile Arfbot

Dünyanın en ünlü çağdaş eserlerini evinizden gezmek ister misiniz? Ya da  istediğiniz renklerle duvarlara graffiti yapmak? Peki ya evdeki basit malzemelerle robotlar, hediye paketleri ve daha nicelerini yapmak ?

Hepsini bir arada bulmak ve bu etkinlerin hepsini yapabiliyor olmak boş zamanlarımızı üretici ve öğretici geçirmemize fayda sağlamaktadır. Çizim yeteneğimizi bir web site üzerinden farklı sanatlara dönüştürmek, var olan hazır baskılara kendi yorumlarımızı katmak, belki de adını ilk kez duyacağımız dünyaca ünlü sanatçıların resim ve heykel çalışmalarını görüp hakkında bilgi edinmek, küçük bilgi testlerini yapmak ve kendimizi bu alanlarda geliştirmek Tate Kids uygulamasının bize sunduğu en keyifli aktivitelerdir.

Aşama aşama Tate Kids web sitesini incelememiz gerekirse;

Web sitesini ilk açtığımızda ‘’What’s New’’ ekranı karşımıza gelmektedir. Bu kısımda sanat ve sanatçı gruplarıyla ilgili küçük bilgilendirme notları ve bir quiz bulunmaktadır. Üzerinde tıkladığımızda görsellerle ilgili detaylı bilgilere ulaşmamız mümkündür.

İkinci kısımda “Make” ekranı bizi karşılamaktadır. Bu kısımda evdeki malzemeleri kullanarak yapabileceğimiz basit ve eğlenceli aktiviteler, bu aktivitelerle beraber farklı konularda çizim etkinlikleri bulunmaktadır. Make etkinliklerin devamını da sayfanın sol alt kısmında bulabilmemiz mümkündür.

Üçüncü bölümde “Games And Quizzes” başlığı yer almaktadır. Resim ve graffiti çalışmaları yapabileceğimiz kısımlarla beraber kısa testlerde burada yer almaktadır. Böylece kimsenin duvarına zarar vermeden graffiti çalışması yapabiliriz 🙂

Dördüncü kısmımızda “Explore” kısmı yer almaktadır. Sanat keşfi yapmamız için var olan bölümde sanatçı ve eserlerini tanımamız mümkündür.

Beşinci ve son kısımda ise Tate Kids Gallery de yapılan çalışmaların galerisini görebilir ve oradan da fikirler alarak kendi çizimlerimizi zenginleştirebiliriz.

Tate Kids’in sanattaki üreticiliğimizi artırmak ve bizi müze çalışmalarıyla bilgilendirmek amaçlı oluşturduğu bu web siteye ulaşmak için tıklayınız.

Bu “TateKids” ve çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!