26/08/2022

Başka Bir Alem: Kedigiller

ile Arfbot

Kedigiller nelerdir? Kedigillerin özellikleri nelerdir? Büyük Kediler’in özellikleri nelerdir? Kediler hangi soydan gelir?

Kedigiller Nelerdir?

Etçiller takımına ait bir aile olan kedigiller, diğer türlere nazaran daha küçük bir kafa tasına sahip olmalarıyla da dikkat çekerler. Kedigiller ailesi kendi içinde; çitalar, büyük kediler ve kediler olarak üç alt gruba ayrılır.

Kedigillerin Özellikleri Nelerdir?

Kedigiller genellikle, yumuşak tüylü, zarif vücutlu ve kısa suratlı olurlar. Kısa surat yapıları onları diğer türlerden ayıran en belirgin özelliktir. Bu özellik kafa taslarının küçüklüğünden kaynaklanır. Vücutlarının zarifliği sizleri aldatmasın. Bu türler zarif oldukları kadar kuvvetlilerdir.

Büyük Kediler’in Özellikleri Nelerdir?

Pantherinae olarakta anılan büyük kediler, ağırlığı bazen birkaç yüz kiloya kadar ulaşan türlerdir. Boyutları diğer kedilere göre değişiklik gösterse de özellik olarak diğer kedilerden pek farklı değillerdir. Büyük kedilerin boyut dışında en ayırt edici özelliği, kükreme yetenekleridir. Başka kediler yapamazken, bu tür kolaylıkla kükreyebilir. Bu ailenin en çok bilinen üyeleri ise; Aslan, Kaplan ve Jaguar’dır.

Kediler Hangi Soydan Gelir?

Yapılan bazı çalışmalar sonucunda kedilerin soyunun milattan önce 8000’li yıllara dayandığı bilgilerine ulaşılmıştır. Kedi türü M.Ö. 8000’de Afrika Yaban Kedisi soyundan türeyip evrimleşerek günümüze kadar gelmiştir. Bazı araştırmacılara göre soyu milattan öncesine dayanan kediler, günümüzün en popüler evcil hayvanlarındandır ve onları her yerde görmemiz mümkündür.

Bu “Başka Bir Alem: Kedigiller” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.