20/12/2022

Başka Bir Alem: Kurbağalar

ile Arfbot

Kurbağalar Nelerdir? Kurbağaların özellikleri nelerdir? Kurbağalar nereden gelir? Kurbağalar ne ile beslenir?

Kurbağalar Nelerdir?

Kurbağalar omurgalılar şubesinin amfibi (Hem karada hem suda yaşayabilen, iki yaşayışlı.) sınıfında yer alan hayvanlardır ve yumurta ile çoğalırlar.  Bunun yanı sıra yaşam döngülerinin ilk dönemlerinde suda yaşamaktadırlar. Larva halinde bulunan kurbağa yavrusuna halk arasında iribaş adı verilmektedir.

Kurbağaların Özellikleri nelerdir?

İnce Yumuşak düz bir deriye sahiptirler. Solunumları akciğer ve deri ile olur. Ayakları perdelidir. Yumurta ile ürerler. Kalpleri üç odacıklıdır. Nemli bölgelerde yaşarlar, soğukkanlı canlılardır.

Kurbağalar Nereden Gelir?

Kurbağalar esas olarak Antarktika dışındaki her alan içerisinde yaşayabilmektedirler. En ilginç nitelikteki türlerine ise tropikal bölgelerde rastlanmaktadır. Kurbağaların birçoğu sıcak ülkelerde, suyun içinde ya da ırmak, nehir gibi olan su kenarlarında bulunmaktadır. 

Kurbağalar Ne İle Beslenir?

Kurbağalar genel olarak nehir, bataklık, gölet gibi nemli olan ve sulak alanlarda yer alan böcek, solucan, küçük yumuşakça, küçük balıklar veya örümcek gibi canlıları avlamaktadırlar. Küçük kurbağa larvalarıysa ölü olan hayvan kırıntıları ile beslenerek yaşamlarını sürdürmektedirler.

Bu “Başka Bir Alem: Kurbağalar” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere https://arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; https://blog.arfbot.com