25/11/2021

”Başka Bir Tarım Mümkün”: Karikatür Yarışması

ile Arfbot

Son zamanlarda mevsimlerin düzgün ilerlemediğini hepimiz farkında mıyız ? Eylül ayında yağmur yağması gerekirken Ağustos sıcağını yaşıyor , Aralık ayında kar beklerken yazdan kalma günler geçiyor olmamız Dünyanın bize bir mesajı olabilir mi ? Suyun bolluğuna güvenerek uzun süreler suyu boşu harcamamız, kullandığımız deodorantlar Dünya’nın bize olan bu mesajını tetikliyor mu ?

Günlük yaşantımıza şöyle bir dönüp baktığımızda aslında yukarıdaki soruların cevaplarını net bir şekilde verebiliriz. Farkında olmadan israfına yol açtığımız tüm doğal kaynaklar, gittiğimiz pikniklerdeki söndürmediğimiz ateşler, kokusunu sevdik diye sık sık kullandığımız deodorantlar, şehirleşmeyi artıralım derken kestiğimiz ağaçlar ve daha nicesi Dünyadaki yaşam alanı ve süremizi kısaltmaya yol açmaktadır. Dünya da bu yaptığımız kötülükleri iklimsel sorunlarla ve küresel ısınmayla yüzümüze vurmaktadır. Sonunu düşünmeden yaptığımız her hareket geleceğimizden bir gün çalmaktadır.

Mesela tarım. Tarımda yanlış ilaçlama ve hala eski yöntemlerin kullanılması hem tarım verimliliği düşürmekte hem de dünyada birçok soruna yol açmaktadır. Yapılan yanlış ilaçlama başta böcekler olmak üzere yüzlerce canlıya zarar vermektedir. Teknolojiden uzak olarak kullanılan tüm eski yöntemler toprağı ve toprağın verimliliğini olumsuz yönde etkilemektedir.

Peki başka bir tarım mümkün mü? Dünyayla dost olurken toprak verimliliğini artırmak ve yokluk için üretime geçmek imkanlar dahilinde mi?

Bu sorunların sende farkındaysan ve ‘’ Evet başka bir tarım mümkün’’ diyorsan şimdi kendini, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Başka Bir Tarım Mümkün Ulusal Karikatür Yarışması’’ üzerinden gösterme zamanı !

İklim sorunlarını, toprak, su, tarımsal ürünlerin korunmasını ve tarımı ilham alarak karikatür çizip yarışmaya katıl ve çizdiğin bu karikatürle tarımda verimli üretme ve dayanışma hareketine sen de destek ol.

Üstelik ödüllü! Haydi 21 Ocak 2022 tarihine kadar sen de başvur ve ödüllü olan bu yarışmada karikatürüne ses ver !

Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Bu “Karikatür Yarışması” ve çocuklar için eğlenceli diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!