30/11/2021

Uçak Arkadaşlığı: Paper Planes

ile Arfbot

Elimize boş ya da kullanılmayan bir kağıt geçtiğinde ilk olarak ne yaparız? Belki adım adım katlayarak merdiven şekli verebilir, kağıdı kare hale getirip gemi yapabilir ya da uçak yapıp kendi oyuncaklarımızı üretebiliriz. Bu ürettiklerimizi rengarenk boyayarak ya da üzerine yazılar yazarak daha dikkat çekici hale getirebiliriz.

Peki dijital ortamda kendi uçağımızı yapıp üstüne yaşadığımız şehrin mührünü koysak ve dünyanın bir ucuna göndersek nasıl olurdu?

İşte tam da bu amaçla karşımıza çıkan Paper Planes; dünyanın öbür ucundan insanlarla uçak arkadaşlığı yapmamızı sağlıyor. Üstelik uygulama indirme gerektirmeden web sitesine giriş yaparak çalışmaktadır.

Peki uygulama nasıl çalışıyor? Web sitesine giriş yapıp ekrana dokunduğumuzda bir uçak işareti görmekteyiz. Uçağa tıkladığımızda önümüze bir kağıt açılmakta ve kağıttan uçak yapmak için uygulama talimatlar vermektedir. Tabi uçağı yapmadan önce yaşadığımız yerin mührünü de eklemeyi unutmamalıyız.

Uçağımızı yaptıktan sonra telefonu yan çevirip kağıttan uçağı uçurur gibi hareket ettirip ekrana dokunduktan sonra karşımıza bir file çıkmaktadır. Bu file ile diğer uçuşan uçaklardan birini yakalayıp içini açtığımızda hangi ülkelerden uçup geldiğini mühürler sayesinde görmekteyiz. Daha sonra açılan sayfaya yine kendi şehrimizin mührünü basıp uçak haline getirerek uçması için gönderebiliriz.

İstediğimiz ülkeye istediğimiz kadar uçak gönderme imkanını sunan bu eğlenceli uygulamaya giriş yapmak için tıklayınız.

Bu “Paper Planes” ve çocuklar için eğlenceli diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!