08/07/2022

Çizgi Film Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Çizgi film nedir? Nasıl yapılır? Animasyon nedir? Mizah nedir?

Çizgi Film Nedir?

İki boyutlu bir illüstrasyon türüdür. Tanımı zamanla değişse de, modern kullanımı gerçekçi olmayan veya yarı gerçekçi bir sanatsal çizim dizisidir. Çeşitli teknikler kullanılarak, hareket ve sesin eklendiği çizimlerin fotografik bir kopyasıdır. Çocukların yaratıcı dünyasını mizahla harmanlar Çizim ve film kamerası yardımıyla gerçekleştirilir. 20. yüzyılın büyük bir başarısıdır. İnsan seslerini, diğer sesleri, gürültüleri, müzikleri ve görüntüleri birleştirerek modern bir iletişim aracı haline getiren bir türdür. Yapımcı, genellikle filmin yönetmeni, ressamı, animatörü ve editörü olduğu için bir iş esnasında kendini her açıdan geliştirebilir. Yazar çizi boyunca her kareyi düzenlemek zorundadır. Filmin birkaç karesi her sahneyi verir. yani birçok çizim ona hayat verir.

Nasıl Yapılır?

Sanatçı olay örgüsünün sahnesini ve karakterlerini hareket halinde çizer. Hareketin görünür hale gelmesi için, sonraki her çizimde hareketin farklı bir anı görünecek şekilde 24 çizgiden oluşan bir seri yapar. Daha sonra her çizim bir kamera ile kayıt altına alınır ve bu şekilde 24 çizimden, bir saniye boyunca hareket oluşur. Uzun metrajlı filmlerin yapımcıları canlı hareketleri kaydederken, çizgi filmlerin yapımcıları hem mekanı, hem hareketi çizer.

Animasyon Nedir?

Kelimenin kökeni Latincedir. ‘Bir şeye hayat vermek’ anlamına gelen ‘animo’ fiilinden gelir. Animasyon, hareketsiz bir şeyi canla doldurmak demektir. Film teknolojilerinin yardımıyla, ardışık, hareketsiz kareler projeksiyon sırasından hareket eder ve canlanır. Bu çerçeveler çizimdir, sonuç ise animasyondur.

Mizah Nedir?

Bazı deneyimlerin insanları güldürme veya mutlu etme şeklidir. Çoğu insan eğlenir ve mizah duygusuna sahiptir. Komik bir şeye gülerler. Kelime oyunları yaparak, yani kulağa aynı gelen ancak farklı anlamları olan kelimelerle insanları güldürebilirsiniz. Mizahin diğer örnekleri hiciv veya beklenmedik bir anda farklı mantık kullanmaktır. Farklı yaştaki ve kültürdeki insanlar değişik olayları komik bulabilirler. Örneğin çocukların anlamakta zorlandığı hicivleri yetişkinler komik bulabilir.

Bu “Çizgi Film Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazıları için; tıklayınız.