24/02/2022

Yazıyla Sesin Buluşması: Dictation

ile Arfbot

Bazen yoğun bir şekilde ödev yaparken yazı yazmaktan ya da not tutmaktan yorulduğunuz oluyor mu? ‘’Keşke biz okusak da otomatik olarak yazıya geçse’’ diye hiç düşündünüz mü ? Keşke diyerek hayalini kurduğumuz bu sistem var olsa hem zamandan hem de hareketten tasarruf sağlamaz mıyız?

Bakalım bahsettiğimiz teknolojik varsayım teknolojik bir devrim olarak varlığını ortaya koymuş mu?

Sınav dönemlerinde ders çalışırken, işlerle ilgili notlar tutarken veya verilen ödevleri yaparken yazı yazmak kaçınılmaz bir sorunumuz oluyor. Bazen bu yazı yazma süreci o kadar uzuyor ki işe ya da derse odaklanmaya vaktimiz bile kalmıyor. Yazmak istediklerimizi sesli olarak söyledikten sonra bir sistemin bizim yerimize yazması sanırım tahmin edebileceğimiz ve oldukça fazla isteyeceğimiz bir icat. Peki gelişen bu teknoloji bize böylesine faydalı bir sistemi sunmuş mudur? Tabi ki evet.

Hayatımızı kolaylaştırmaya yarayacak ve işlerimizi en kısa sürede yapmamızı sağlayacak “Dictation” web sitesini detaylıca inceleyelim.

“Dictation”web sitesi nedir?

Three handy online productivity tools that are free to use

Günlük hayatımızın büyük bir çoğunluğunu oluşturan yazı yazma işlemini sesli komuta döken bir uygulamadır. Web sitesine giriş yaptıktan sonra yazmak istediklerimizi sesli bir şekilde ilettikten sonra sistemdeki not defterine söylediklerimiz yazılmaktadır. Üstelik sadece temel kelimeleri değil emoji gibi ifadeleri de ses ile ifade ettiğimizde de not kağıdına yazılmaktadır. Mesela 🙂 yapmak istiyorsak ‘’Gülümseyen yüz’’ demek yeterli olacak.

5 Best Speech-to-Text APIs | Nordic APIs |

Sadece yazmak değil aynı zamanda yazdığımız yazıları da sesli dinleme komutuyla dinlemek de web sitenin bize sunduğu diğer bir faydadır.

Hem yazı yazma süremizi kısaltan hem de diğer işlerimizi yapmamızı hızlandıran web sitesi hayatımızı kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Sesli olarak yazıp yazdığımızı da okumamıza olanak sağlayan Dictation.io web sitesine buradan ulaşıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Yazı ile ilgili videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Yazıyla Sesin Buluşması: Dictation” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.