23/02/2022

Dünyanın Sanal Keşfi: Gez.la Web Sitesi

ile Arfbot

Daha önce Mark Twain’in müzeleştirilmiş evine gittiniz mi ? Ya da yağmur ormanlarında ağaçların içinde gezdiniz mi ? Peki ya Vietnam da bulunan Edebiyat Tapınığına gitme fırsatınız oldu mu ?

Bahsettiğimiz yerler çok uzak ve ulaşılması güç yerler olarak gözükse de hepimizin gitmek istediği yerler arasında yer almaktadır. Hangimiz Amazon’un büyülü dünyasında gezmek istemez ki ? Ya da hangimiz tapınakları ve müzeleri tek tek dolaşmayı tercih etmez? Mevcut şartlar sağlandığında sanırım gidip görme ve gezme fikrini reddedecek kimse olmayacaktır.

Tek tek ülkeleri ve o ülkelerdeki meşhur yerleri gezmek uzun zaman isteyen ve iyi şartlar gerektiren bir durumdur. Sadece yön tuşlarını kullanarak bu yerlere gitmek ise oldukça kolay ve ulaşılabilirdir. Peki nasıl?

Gelin gerçeklik hissini en verimli şekilde tadabileceğiniz web sitesi ile sizi tanıştıralım.

Gez.la web sitesi nedir?

Gez.la web sitesi dünyadan ve ülkemizden birçok müzeyi, tarihi mekanı,kütüphaneyi ve aklımıza gelebilecek bir çok yeri sanal turlar ile kullanıcıya sunmaktadır.

Gez.la web sitesi nasıl kullanılır?

Web site kolay kullanıma sahip bir arayüze sahiptir. Sayfaya giriş yaptığımızda önümüze açılan pencerede gidilecek yerlerin isimleri, türleri ve hangi ülkede bulundukları yazmaktadır.

Açılış Sayfası

İstediğimiz mekana tıkladığımız öncelikle o yerle ilgili özet bir bilgiyi görmekteyiz. Daha sonra hemen sağ üst köşede bulunan sanal tur sekmesine basarak deneyimlemeye başlayabiliriz.

Sayfanın sol alt köşesinde bulunan sekmelere tıklayarak istersek uzaktan istersek de yön tuşalarını kullanarak seçtiğimiz mekanın içindeymiş hissiyle ortamı gezmek mümkündür.

Bisiklet Müzesi

Toplamda 16 sayfadan oluşan web sitesi sanal tur açısından kendini geliştiren mekanları takip ederek yeni çıkan yerleri de listesine eklemektedir.

Hem her yeri gezmek istiyor hem de imkanları bu isteğinize göre ayarlayamıyorsanız ihtiyacanız olan iki şey var: İnternet ve elektronik cihaz( telefon,tablet,bilgisayar..) Böylece hem dünyadaki en önemli yerleri gezebilir hem de sanal tur teknolojisini deneyimleyebilirsiniz.

Dünyanın sanal keşfini bizlere sunan gez.la web sitesine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Bu “Dünyanın Sanal Keşfi: Gez.la Web Sitesi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.