ifixit
24/02/2022

Cebimizdeki Teknik Servis: IFixit

ile Arfbot

Bozulan tekonolojik aletlerinizi kendiniz tamir etmeye çalışıyor musunuz? Yoksa hemen bir tamirciye ya da cihaz servisine mi götürüyorsunuz? Elektronik cihazları tamir etmeye çalışmak ne kadar doğru? Eğer önümüzde bir kılavuz olsaydı cihazlarımızı kendimiz tamir eder miydik?

Sanırım son sorumuzun cevabı çoğumuz için evet şeklinde olacaktır. Çünkü bozulan bir cihazı servise veya tamirciye götürmek hem işleri yavaşlatacak hem de maliyetli olacaktır. Tabi ki yoğun bilgi ve donanım gerektiren tamir işlerini buradan bağımsız tutuyoruz. Geriye kalan basit temelli ve elimizde bulunan malzemelerle onarımını sağlayabileceğimiz tamir işleri için bir kılavuza ihtiyacımız vardır.

Bu kılavuz hem çok geniş ürün içeriğine sahip hem de etkili bir şekilde öğretici olmalıdır. Bu sayede bozulan cihazımız ile ilgili tamir işlerini rahatlıkla yapabiliriz. Peki böyle bir web sitesi mevcut mu? IFixit web sitesi bu sorumuza evet cevabını vermemizi sağlıyor.

IFixit nedir ?

Bozulan ya da kırılan teknolojik cihazlarınızı tamir etmeye ve onarmaya yarayan bir web sitesidir. Basit temelli tamir işlerinde kılavuz olarak kullanılabilecek ıxıfıt web sitesi zamandan tasarruf etmemizi sağlamaktadır. Aynı zamanda da maliyeti en aza indirmektedir.

IFixit

IFixit nasıl kullanılır ?

IFixit web sitesine girdiğimizde “Neyi onarman gerekiyor?” sorusu bizleri karşılamaktadır. Tamir işlerini oyun konsolu,bilgisayar, kamera,tablet vb. birçok başlığa ayırmış olan web site tamir edeceğimiz eşyanın seçimine göre kılavuz sunmaktadır. Başlıklardan birini seçtiğimizde de başlık altındaki ürünler, markaları ve bu markaların modelleri kısmı karşımıza gelmektedir.

Daha sonra elimizdeki ürünün modelini bulup daha önceden oluşan sorun-çözüm ikililerinden kendimize en yakın olanı bulabiliriz. Hatta çoğu zaman aynı problemlerle de karşılaşabilir ve sorunumuzu daha hızlı çözebiliriz. Eğer orada yer alan sorunlarla bizim sorunumuz uyuşmuyorsa yeni bir problem başlığı açıp çözüm talep edebiliriz.

Hem evdeki malzemeleri kullanarak hem de az maliyetli bir şekilde tamir yapmaya başlamak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ifixit ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Cebimizdeki Teknik Servis: IFixit” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.