Chronas
18/02/2022

Dijital Tarih Atlası: Chronas.org

ile Arfbot

Tarihe karşı ilginiz var mı ? Bizden asılar öncesinde yaşayan medeniyetlere karşı ne kadar bilgi sahibisiniz? Friglerin hangi bölgelere yerleştiklerini ya da Mısırların yemek kültürünü biliyor musunuz? Bir harita üzerinden tüm bu merak ettiklerinize ulaşmak ister misiniz?

Gelin hep birlikte dijital tarih atlasıyla geçmiş kültürleri keşfedip haritadaki yerlerini öğrenelim.

Tarihini bilmeden, geçmişteki yaşantıları tanımadan bugüne bakmaya çalışmak bir hayli zordur. Kültür etkileşime açık ve geçmişten günümüze birikerek gelen bir olgudur. Geçmiş zamanların birikimleri ve değerleri günümüze kültür teriminin altında gelmektedir. Sümerlerin yazı çalışmaları, Babillerin sanat eserleri, Friglerin çengelli iğneleri geçmiş zamanlardaki somut örneklerdendir.

Peki bu bahsettiğimiz ve bahsedemeyeceğimiz kadar fazla sayıya sahip olan devletleri detaylı incelemek istemez misiniz? Geçmişe yolculuk Chronas web sitesi ile mümkün olacaktır.

Chronas Nedir?

Chronas web sitesi geniş bir dijital atlas olarak nitelendirilebilecek bir uygulamadır.Renkli görselleriyle ve geniş haritasıyla geçmişle ilgili tüm bilgilere buradan ulaşmak mümkündür. Tarihsel olayları, savaşları, ülkeleri, kültürleri, yemek zevklerini vb. birçok bilgiye bu web sitesi sayesinde ulaşabiliriz.

Chronas Haritası

Chronas nasıl kullanılır ?

Web siteye giriş yaptıktan sonra harita üzerinden istediğiniz alana tıklayarak o alanda yer alan medeniyetlere, devletlere ve o bölgelere ait tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tarihteki Savaşlar

Sol tarafta bulunan butonlarda ise rastgele makale seçeneğine tıklayarak herhangi bir bölge ile ilgili bilgi yazısını okuyabilirsiniz. Keşfetmek sekmesine tıklayarak dünyanın dört bir yanındaki tarihi eserlerin görsellerini görebilir haklarında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca web siteyi koyu ya da açık tema seçerek kişiselleştirebilirsiniz.

Bilgilendirici Yazı

Tarihle ilgili fazlasıyla bilgi sahibi olabileceğiniz ve detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz Chronas web sitesine buradan ulaşabilir keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Bu Dijital Tarih Atlası: Chronas.org” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.