Discord
04/02/2022

Yeni Nesil İletişim Kanalı: Discord

ile Arfbot

İletişim kanalı ne demektir? Gelişen teknoloji ile birlikte iletişim kanaları da gelişmiş midir? Artan iletişim kanalları çocuklar için ne kadar güvenlidir?

Yeni dönem iletişim araçlarından biri olan Discord uygulamasını bir de küçük arkadaşlarımız için değerlendirelim.

Gelişen teknoloji bizleri görünmez bir bağ olan İnternet ile bir arada tutmakta. İnternetin olmadığı ortamların az olması da bu yolla yapılan iletişim bağını kuvvetlendirmektedir. Whatsapp, Messanger, Zoom gibi iletişim uygulamalarının dışında son dönemlerde özellikle çocukların aktif olduğu bir diğer uygulama da Discord uygulamasıdır.

Discord, sesli etkinlikler için Clubhouse benzeri "Stage Channels"  özelliğini yayına aldı - Webrazzi

Discord nedir ?

İnsanların yazışarak, ses ve medya paylaşımı yaparak eş zamanlı olarak sohbet ettikleri iletişim platformudur. Hem bilgisayar hem de telefona yüklemesi yapılıp kullanılabilir. Bu platformda genellikle belirli bir amaç uğruna toplanılıp sohbet edilmekte ve fikir paylaşımı yapılmaktadır. Mesela oynanan bir oyun için ekip arkadaşları toplanılıp Discord üzerinden sohbet gerçekleştirebilir. Bununla beraber sadece oyun oynayanların değil bu konu hakkında fikir sahibi olanların da kullanacağı bir platformdur.

Discord için yaş sınırı ne olmalıdır?

Kayıt esnasında yaş doğrulaması yapılmasa da 13 yaşından küçüklerin kullanmaması gereken bir platformdur. Eğer 13 yaşından küçükse ebeveyn kontrolü ile uygulama kullanılmalıdır.

Discord çöktü mü? Discord açılmıyor | Neden açılmıyor?

Discord üzerindeki sunucular nelerdir?

Sunucular sayesinde oyun esnasında oyuncular ortak iletişimi bu platform üzerinden yapabilirler. Kayıt sırasında her oyuncu kendi sunucusunu oluşturabilir. Başka sunuculara ulaşmak için de davet atabilir. Sadece oyun bazında düşünmediğimizde ise verebileceğimiz en somut örnekler ise yapılan online sınavlar, projeler ve anlık yapılması gereken işlerdir. Bu amaçla da Discord uygulaması aktif olarak kullanılabilmektedir.

Discord güvenli midir?

Discord uygulamasının güveliği yaş başta olmak üzer birçok başlıkta değerlendirilebilir. Fakat gizlilik ayarları ve içerik yönetimi açısından özellikle de 13 yaş altı çocuklar için güvenli bir yer olmayacaktır. Ebeveyn kontrolünde uygulamayı kullanmak hem çocuk hem de aileler için oldukça yararlı olacaktır.

Discord là gì? Hướng dẫn sử dụng Discord dành cho người mới

Discord uygulamasını değerlendirdiğimiz bu yazımızda her zaman söylediğimiz gibi hem teknolojiden uzak kalmamalı hem de var olan teknolojiyi temiz ve güvenilir bir şekilde kullanmalıyız.

Discord uygulamasını Android üzerinden indirmek için tıklayınız.

Discord uygulamasını IOS üzerinden indirmek için tıklayınız.

Bu “Yeni Nesil İletişim Kanalı: Discord” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.