hologram
05/02/2022

Düz Ekrandan Holograma: Holomajik

ile Arfbot

Daha önce hologram kelimesini duymuş muydunuz? Nesnelerin, videoların ve videodaki karakterlerin üç boyutlu olarak yansımasını incelediniz mi ? Nesnelerin üç boyutlu gösterimi sadece sinema gibi dev ekranlarda olabilecek büyük bir sistem midir?

Önce hologramı sonra hologram teknolojisinden ortaya çıkan “Holomajik” projesini inceleyelim.

Hologram Nedir?

Hologram en basit tanımıyla üç boyutlu lazer fotoğrafıdır. Yani objenin üç boyutlu gerçek kaydıdır. Objeye yada görüntüye ışınların dik gelmesiyle beraber yansıtılması gereken ekranda görüntünün belirmesidir. Asetatlı kağıt veya pileksi kullanılarak hologram ekranları yapmak mümkündür. Peki Holomajik projesinin farkı nedir ?

Holomajik Nedir?

Holomajik, kolay kullanıma sahip hologram ekranıdır. Bu ekran objenin ya da görüntünün holomajik ekranına yansıtılmasını sağlamaktadır.

Holomajik

Holomajik Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Holomajik ve hologram teknolojisi eğitimciler,mimarlar, üç boyutlu tasarımcılar, oyun yapım ve tasarımcıları vb. bir çok alanda aktif olarak kullanılabilmekte ve meslek alanlarına destek olabilmektedir.

Katlanabilir Tasarım

Holomajik Nasıl Çalışır ?

Holomajik’in verimli bir halde çalışabilmesi için loş bir ortama ihtiyaç vardır. Özellikle de bulunulan ortam hiç ışık içermiyorsa hologram ekranı çok net işlevini yerine getirecektir. Cihazınız ile holomajik arasındaki bağlantıyı bir aracı kablo ile sağladıktan sonra Holomajik ekranının tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Bu “Düz Ekrandan Holograma: Holomajik” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.