mbot
03/02/2022

Robotik Kodlamanın Gülen Yüzü: mBot

ile Arfbot

Daha önce robotik kodlama terimini duydunuz mu ? Ya da hiç deneyimleme fırsatınız oldu mu ? Sizin girdiğiniz kodlar sayesinde bir robotun gece lambasına dönüşmesini bekler misiniz? Peki girilen kodların notaya dönüşmesini? Şimdi bu sorulara cevap bulacağımız robotik kodlamanın somut halini hep beraber inceleyeceğiz.

Robotik kodlama, son dönemlerde oldukça popüler hale gelen başlıklardan biridir. Dijital ortamda başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar aşama aşama ilerleyebileceğiniz alanlardandır. Fakat sadece dijital ortamda kodları girmek bizler için yeterli olmayacaktır. Bununla beraber kodların aktif olarak ve somut bir şekilde çalıştığını görmek oldukça tatmin edici olacaktır. Doğru kodlar girilerek bir robotu çalıştırmak da kodların somut versiyonun en eğlenceli halidir. Peki robotik kodlamanın gülen yüzü olarak adlanadırabileceğimiz mBot nedir?

mBot ?

mBot bir eğitim robotudur. İçinde bir robotun olabilmesi için gerekli malzemelerin bulunduğu bir eğitim kitidir. Bu malzemeler verilen kullanım kılavuzuna göre eksiksiz olarak monte edildiğinde robotumuz hazır hale gelecektir.

Makeblock mBot Coding Robot Kit, Learning & Educational Toys for Kids to  Learn Robotics, Electronics and Programming While Playing, Educational  Gifts for Boys and Girls Ages 8-12 içinde Çevrim içi olarak Turkey
mBot

Monte etmek diyoruz çünkü içinde bulundan tornavida ve gerekli vidalar sayesinde lego mantığından sıyrılmıştır. Bu da kullanan çocukların motor becerilerinin gelişmesine doğrudan katkıda bulunmaktadır.

mBot Monte Edildikten Sonra ..

Monte işlemleri bittikten sonra robotumuzun arka tarafındaki siyah butonu aktifleştirmemiz gerekmektedir. Eğer buton aktifleştiğinde robotumuzun ışıkları yanıp ritmik bir ses çıkıyorsa robotu başarılı bir şekilde yaptığımız sonucuna ulaşabiliriz.

MakeBlock mBot Bluetooth Kiti v1.1 - Mavi Fiyatları ve Özellikleri

Başarılı bir şekilde yaptığımız mBot eğitim robotumuzu kodlarla hareket ettirmeye başlamak için web sitesinde bulunan mBot programını cihazımıza indirmeliyiz. Daha sonra mBot ilk uygulamalar sayfasına girerek aşama aşama projeleri deneyimleyebiliriz.

Böylece artık hem hareket edebilen hem siren sesi çıkartabilen hem de gece lambası olabilen bir robota sahip olmuş oluruz. Herhangi bir yere bağlı olmadan kendi kodlarımızı da girebilir böylece girilen kodların robotlardaki karşılığını net bir şekilde görebiliriz.

Çocuklar İçin En İyi Robotik Kitleri - Çocuklar İçin Robot Market, Bee-Bot  & Lego Education,Wedo 2.0,3d Yazıcı,Creality

Eğitim robotu olarak adlandırılan mBot robot kiti, robotik kodlama eğitimi verilen yerlerde de aktif olarak kullanılmaktadır. (Bknz: Dijital Çağ Atölyesi) .Teknoloji çarkının döndüğü ve robotların bu kadar hayatımıza girdiği bir çağda döneme ayak uydurmak çocuğumuz için yapabileceğimiz en doğru kararlardan biridir.

mBot ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Robotik Kodlamanın Gülen Yüzü: mBot” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.