discover
28/01/2022

Keşiflerle Mühendislik Adımları: DiscoverE

ile Arfbot

Keşfetmeyi sever misiniz? Evde sıkıldığınızda mühendislik girişimlerinde bulunur musunuz? Tasarımlar yapmak evdeki imkanlarla mevcut mudur? Teknolojinin ve mekaniğin kullanılmasıyla beraber nasıl icatlar çıkarmak mümkündür?

Gelin bu yazımızda bu sorularımıza cevap olabilecek bir web sitesini inceleyelim.

Birçoğumuz uygun koşullar ve ortamlar yaratıldığında yeni icatlar yapmak için harekete geçer. Çünkü insanlık olarak bitmek bilmeyen ihtiyaçlara sahibizdir. Bununla beraber mühendislik ve mimari alanlarda da kendimizi göstermek isteriz. Peki önümüzde bir kılavuz olduğunda bu düşündüklerimizi uygulamak daha da kolaylaşmaz mı ? Özellikle de küçük yaşlardan itibaren yapılabilecek projeler hem ufkumuzu genişletir hem de kariyer yolunda ilk adımları atmamızı sağlar. Bizlere kılavuz olabilecek ‘’STEM’’ eğitim temalı ‘’DiscoverE’web sitesini inceleyelim.

DiscoverE Web Sitesi

Öncelikle STEM eğitimi konuşalım. STEM , fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilim dallarının benimsendiği eğitim sistemidir. Web sitenin temel amacı da bu alanlarda çocuklara ve yetişkinlere projeler sunup etkinliklere teşvik etmektir. Evde ve mümkün olabilecek her ortamda bu eğitimler ve projelere katılım sağlanabilir.

STEM Eğitimi

DiscoverE web sitesi nedir?

DiscoverE web sitesi içerisinde etkinlikleri ve uygulamalı videoları barındırır. Bu sayede yapılmak istenen etkinlikler ve mühendislik temalı projeler oldukça kolay şekilde yapılabilir. Web site küçük yaştan itibaren mühendislik ve matematik alanlarında öğrencilerin adım atmasına teşvik etmektedir. 

Web siteyi aktif olarak kullanabilmek için öncelikle hesap oluşturmak gerekmektedir. Oluşturulan hesap sonrasında da aktif olarak proje ve etkinliklere erişim sağlanabilmektedir. Led lamba projelerinden kendi yapıştırıcınızı oluşturma projelerine kadar birçok faaliyet bulunmaktadır. Fizik ve Matematik gibi temel bilim konularını proje haline getirmeye imkan vermektedir. Bu imkanı değerlendiren kullanıcılar da üretici gözüyle etkinlikler yapmakta ve kendi yeteneklerini keşfetmektedirler.

DiscoverE web sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

DiscoverE Proje Örneği

Bu “Keşiflerle Mühendislik Adımları: DiscoverE” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.