vespera
29/01/2022

Gökyüzünün Büyülü Yüzü: Vespera

ile Arfbot

Bazen saatlerce gökyüzüne bakmak ister evrenin sonsuzluğuna hakim olmak isteriz. Bu gördüğümüz hangi yıldız, bu ayın hangi evresi diye sormadan edemeyiz. Özellikle gökyüzünün en karanlık tonlarına sahip olduğu anlarda içinde bulunduğumuz gezegenin sonsuzluğuyla bir kez daha yüzleşiriz.

Tarihin eski çağlarından beri gün, ay, hafta, yıl ,mevsim, döngü gibi terimleri ortaya çıkarabilmek için yani zaman kavramıyla insanlığı tanıştırabilmek için gökyüzünün sonsuzluğu ve orada meydana gelen olaylar takip edilmiştir. Peki o dönemin teknolojisiyle günümüz teknolojisini kıyasladığımızda evrenin bu mükemmel desenleriyle ilgili daha fazla bilgi sahibi olamaz mıyız? Ayın evrelerini ve yıldızların çeşitlerini daha net göremez miyiz? Gelin hep birlikte gökyüzünü en az telefon ekranı kadar net bir şekilde gösterecek Vespera teknolojisini tanıyalım.

Vespera

Vespera nedir?

Dünyanın en hafif ve en güçlü keşif istasyonu Vespera akıllı ve tam otomatik bir teleskoptur. Astronomi dünyasının en donanımlı devrimidir. Kullanılan rahat göz merceği, hareketi ve kullanım kolaylığını artırmaktadır. Ayrıca kendi etrafında yaptığı yörünge hareketleri sınırları olmadan gökyüzünü bize gösterir.

Vespera nasıl kullanılır?

Vespera’nın kullanımı oldukça kolay ve konforludur. Tripodu ve Vespara’nın ayaklarını açıp düz bir zemine yerleştirdikten sonra başlat tuşuna basmak yeterli olacaktır. Aynı zamanda da akıllı cihazdan GPS veya Vespera’ya özel Star Field Recognition uygulamasını açmak gerekmektedir. Uygulamayı kullanarak gözlemlemek istediğiniz nesneyi seçmeniz yeterli olacaktır. Böylece Vespera onu işaret ederek izlemeye ve göstermeye başlayacaktır.

Vespera Dünya’nın dönüşünü, ayı, yıldızları ve gezegenleri otomatik olarak takip eder. Uygulamasıyla beraber Vespera coğrafi konuma ve astronomik takvime göre nelerin gözlemlenebileceği konusunda önerilerde de bulunmaktadır.

Gezegenin büyüsünde çıkılacak Vespera ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilir , buraya tıklayarak da Vespera dünyasına ulaşabilirsiniz.

Bu “Gökyüzünün Büyülü Yüzü: Vespera” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.