14/10/2022

dot big bang Ücretsiz Online Kursları Yayında

ile Arfbot

TechAnkara Maker Programı ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2022 etkinliğinde kullanılan üç boyutlu oyun üretim platformu dot big bang 6 Ekim 2022 tarihinde aldığı güncellemeden sonra şimdi de ücretsiz online eğitimlerini yayına almıştır.

dot big bang Ücretsiz Kurs: https://learn.dotbigbang.com/

Türkiye saati ile 6 Ekim 2022 günü gelen güncellemelerle birlikte oyun üretiminde (build a game) kullanılan butonların daha kullanışlı hale getirildiği ve bu sebeple buton yerleşimlerinde değişimler olduğudan önceki yazımızda paylaşmıştık. Yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. (dot big bang Version 0.9)

Intro to 3D Game Development” isimli ücretsiz online kursta dot big bang’e giriş yapmaktan kendi oyunuzu üretmeye kadar her türlü detayları bulabilirsiniz.

Kursta neler var?

Oyununuzu oluşturmak için dot big bang’i nasıl kullanacağınız, nesne üretme ve oyun oluşturmaya ait bütün konular kursun içerisinde ücretsiz bir şekilde mevcuttur. Son olarak, TypeScript’te programlamanın tüm temellerini öğreneceğiniz ve basit bir mini oyun yapacağınız kısma da yine bu kurstan erişebilirsiniz.

Bu Kurs kimler içindir?

dot big bang ücretsiz kursu için oyun geliştirme konusunda herhangi bir deneyime ihtiyacınız yoktur. Herhangi bir ön bilginiz olmadan oyun üretmenin temellerini öğrenebilirsiniz. Ancak, başka bir platformda veya oyun motorunda biraz deneyiminiz varsa da bu becerilerinizi dot big bang’e nasıl uygulayacağınızı görmenin bir yolu olabilir!

Nereden başlamalısınız?

Ücretsiz kurstaki tüm dersler sıralı bir şekilde tarafınıza sunulmuştur. Yapmanız gereken kursa kayıt olup giriş yapmak ve sırayla adımları takip etmektedir. Sol taraftaki menüden dersin başlıklarını, sağ üstteki kısımdan ise kursun ne kadarını tamamladığınızı görebilirsiniz.

dot big bang Ücretsiz Kurs: https://learn.dotbigbang.com/

Yarışma Hakkında

dot big bang ve yeni versiyonu ile ilgili daha fazla detay öğrenmek için yarışma süresi boyunca ( 4 Kasım 2022’ye kadar) devam eden ve her pazar günü ArfBot YouTube kanalında yayınlanan online atölyelere katılmanız tavsiye edilir.

Başarılar dileriz.