02/07/2022

UFO Günü Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

UFO Nedir? Dünya UFO günü nedir? Ufoloji nedir? Nasıl ortaya çıkmıştır?

UFO Nedir?

İngilizce ‘Unidentified Flying Object’in kısaltması olan UFO, Türkçeye ‘Tanımlanamayan Uçan Cisim’ olarak geçmiştir. UFO gözlemlerinin büyük çoğunluğu, bir tür astronomik, meteorolojik veya optik fenomene dayalıdır. Yahut muhtemelen bir askeri uçaktır. Ancak bazı durumlarda, gözlemlenen fenomenin nedeni açıklanamaz. Bu fenomen genellikle çok fazla ilgi uyandırır. Bu nedenle beraberinde gelen ilgi tanıtım yapmak için kullanılır. UFO’lar hakkında yazılan bazı raporlar mevcuttur. Fakat güvenilir olup olmadığı tartışılır. Fotoğraf, video gibi fiziksel kanıtlar mevcut değildir.

Dünya UFO Günü Nedir?

2 Temmuz günü dünyanın her yerinde ‘UFO Günü’ olarak kutlanır. Özellikle ufologlar için özel bir gündür. Onlar için resmi bir tatil günüdür. Bu günde insanlar Roswell kentini ziyaret ederler. Çünkü Roswell kazası orada olmuştur. Amerika Hava Kuvvetleri’nin kaza esnasında bir UFO’yu gizledikleri düşünülür. Yapılan bir diğer şey ise, gökyüzünde kayıt altına alacak bir uçan cisim görme ihtimaline karşın, kameraları açık bir vaziyette beklemeleridir. Konu hakkındaki gizliliğin kaldırılması için yapılan gösteriler de bugüne ayrı bir hava katar.

Ufoloji Nedir?

Fizik, astronomi, biyoloji, kimya, yer bilimleri gibi tabiat bilimlerinin dışında kalan, soyut bir bilim dalıdır. Ufologlar, gözlemlenemeyen bir durumu gönüllü olarak araştırmak isterler. UFO araştırmaları bilimsel araştırmanın metotlarını karşılamaz. Doğa bilimsel olarak, açıklaması zor olan gözlemlerin yapılmasına büyük ölçüde katkıda bulunur. Ancak profesyonel bir bilimsel açıklama getirmek mümkün değildir. Şu an için bilimsel bir UFO araştırması yoktur. Çünkü deneysel olarak doğrulanabilir ve tekrar edilebilir olması gereklidir. UFO bu gereklilikleri karşılamaz.

Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Terim, başlangıçta askeri havacılıkta kullanılmıştır. Kökeni net olmayan herhangi bir nesne anlamına geliyor. Bir sivil uçak, hava balonu veya herhangi başka bir şey olabilir. Sonrasında daha çarpık bir anlam kazanarak uzay gemisi olarak dile yerleşmiş oldu. Yanlış anlamalar neticesinde ortaya çıkmıştır. İnançlara dayalıdır.

Bu “Dünya UFO Günü Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara: arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.