03/07/2022

Sanal Müze Nedir? Çocuklar İçin Önemi

ile Arfbot

Müze nedir? Sanal müze nedir? Çocuklar için sanal müzeler hangileridir?

Müze Nedir?

Temel amacı tarihi eserleri saklamaktır. Tarihi eserleri tespit eden, arkeoloji gibi çeşitli bilim dallarıyla ortaya çıkaran, tanıtan ve sergileyen yerlere ‘müze’ denir. Halkı bilinçlendirmek gayesiyle, bilimsel eserlerin ve sanat eserlerinin sergilendiği yerdir. Temel amaç halkı bilinçlendirmektir. Müzelerin artması ve ziyaretçi sayısının çoğalması ile birlikte toplumun kültür seviyesi yükselir. Eğitim, bilim ve sanat kurumlarıdır.

Sanal Müze Nedir?

E-müze olarak da bilinen sanal müzeler, dijital çağa geçmemizle beraber bir hayli ün kazanmış durumdadırlar. İnternet kullanılarak müzelere çevrimiçi bir şekilde katılabilmemizi sağlar. Özellikle pandemi döneminde çocukların bilgi edinmesi için fazlasıyla yararlı olmuştur. Çeşitlilik gösteren sanal müzeler, eğitici ve hissiyat odaklı olarak birbirinden ayrılır. Fiziksel olarak müzeye gitmeye gerekliliği ortadan kalkar. Ortak kültür miraslarımızı ve sanat eserlerini görebilmemizi sağlar.

Çocuklar İçin Sanal Müzeler Hangileridir?

Çocukların yaratıcı dünyasından ilham alınarak ve çocuklar tarafından tasdik edilmiş olan MetKids‘i interaktif olarak gezmek mümkündür. Glazer Children’s Museum, çocuklara evdeki eşyaları kullanarak kendi müzelerini oluşturma fırsatı veriyor. En iyi çocuk müzeleri arasında yer alan Children’s Museum oyunlarla öğrenme konusunda çocuklara güzel deneyimler yaşatıyor. Çağdaş sanatların sergilendiği bir müze olan Tate ise, çocuklar için oluşturduğu sanal müzede, çocuklar çeşitli oyun ve boyama aktiviteleriyle, el becerilerini kullanarak hayal güçlerini geliştirebiliyor.

Bu “Sanal Müze Nedir? Çocuklar İçin Önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara: arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.