ebeveyn ve teknoloji
10/01/2022

Uygulamaları Nasıl Seçmeliyiz?

ile Arfbot

Bazı web siteleri herhangi bir konu gütmeden çocuklara birtakım şeyler öğreteceğini iddia etmektedirler. Öğrenmek her web sitesinden ya da uygulamadan yapılamayacağı gibi herkes tarafından da yapılamaz. Bu yüzden seçeceğimiz web siteleri ve uygulamaları seçerken bazı yollar izlemek hem çocuklara fayda sağlayıp hem de ebeveynlerin güvenini kazanacaktır.

Peki doğru, güvenilir ve öğretici web siteleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Çocuğunuzun ne öğrenmesi gerektiğini düşünün.

Matematik mi? Edebiyat mı? Yoksa derslerden bağımsız teknoloji konu başlıkları mı ? Öncelikle öğrenmesinin faydasına olacağı konu başlıklarını seçmeli ve öğrenme rotasını bu şekilde çizmeliyiz.

Güvenli Web - EBEVEYNLER SOSYAL MEDYA VE KAYGI İLİŞKİSİ HAKKINDA NELERİ  BİLMELİ?

Çocuğunuzun ilgi alanları kılavuz olsun.

Çocuğunuz bilgisayarla ilgilenmekten mi yoksa resim yapmaktan mı zevk alıyor? Tasarımla uğraşmaktan mı yoksa bisiklet sürmekten mi mutlu? Ne öğrenmesi gerektiğini belirlerken en büyük yol gösterici çocuğumuzun hobileri ve istekleri olmalıdır. İstemediği ve hoşlanmadığı hiçbir konuda öğrenmesi için diretmek, öğrenme sürecinde kötü anlamda etkileyecektir.

Çocuk ve medya - Home | Facebook

Çocuğunuzun yaşına uygun olarak öğrenme çizgisini çekin.

Çocuğunuzun yaşını göz önünde bulundurarak o yaş grubunda neleri öğrenmesi gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Mesela 0-2 yaş arasındaki çocuklar ekranlara, 3-8 yaş arasındaki çocuklar okuma-yazma, matematik, problem çözme ve okula hazırlık ile ilgili konulara, 9-12 yaş arasındaki çocuklar dijital becerilere ve yetişkinlerin ilgi alanlarına, 13 yaş üstü ise genellikle teknolojik gelişmelere ilgi duyarlar.

Seçtiğiniz web sitesiyle/uygulamayla ilgili araştırma yapın.

Sadece web sitenin ya da uygulamanın hakkında bölümünü okumak yerine tarafsız bir şekilde yorumlayan sayfalara göz atıp değerlendirme yapın. Böylece seçtiğiniz web sitesiyle ilgili bilgi sahibi olup güvenebilirsiniz.

Kendiniz deneyimleyin.

Seçtiğiniz uygulama veya web sayfasını öncelikle kendiniz test edin, kullanın daha sonra ise çocuklarınıza kullandırın. 

Öğrenmek yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bu sürecin iyi ve verimli kullanılması çocuk yaştan itibaren önemlidir. Gelişen teknolojinin verimliliğini sağlam ve güvenilir adımlar atan ebeveynler olarak sağlayabiliriz.

Dijital Pazarlama ve Markalaşmanın Çocuklar Üzerindeki Etkisi - Branding  Türkiye
Çocukların İnternet Kullanımı

Bu “Uygulamaları Nasıl Seçmeliyiz?” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.