Minecraft
11/01/2022

3 Boyutlu Dünya: Minecraft

ile Arfbot

Minecraft oyununu son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Daha önce bu oyunu oynadınız mı? Oyunla ilgili ne kadar bilgiye sahibiz? Popüler olduğu kadar yararlı bir oyun mu?  Tüm bu soruların cevabını hep beraber ‘’Minecraft’’ konulu yazımızda inceleyelim.

Minecraft Nedir?

Minecraft macera konulu üç boyutlu bir video oyunudur. Sabit bir amacı yoktur ve kullanıcılara sınırsız haritalar sunar. Oyunun içindeki karakterler legolara benzemekte ve çocuklara hitap etmektedir. Oyunun belirli bir kullanım çizelgesi olmamakla beraber kullanıcılar oyunu oynadıkça yeni haritalar keşfedecek bu sayede de yeni bloklar ve tasarımlar yapabileceklerdir.

Minecraft: PC Game Pass ile Oynayın | Xbox
Minecraft

Minecraft Nasıl Oynanır?

Oyunda ilk yapılması gereken şey bir dünya yaratılması ve bu dünyaya bir isim belirlenmesidir. İkinci aşamada ise kurulan bu dünya keşfedilmeye başlanır. Bir dünyanın var olabilmesi için neler olması gerektiğini düşünelim. Evler, ağaçlar, köprüler, parklar, boş alanlar ve temel karakter olan insanlar. Tüm bunları kazı yaparak, odun keserek ve bloklardan karakterler oluşturarak oyunun içindeki dünyada yapabilirsiniz. Yeni nesneler ve karakterler ürettikçe de oyunun kullanım alanı daha fazla artacaktır.

Oyunun içinde farklı modlar var mı?

Minecraft oyununun içinde 3 farklı oyun modu mevcuttur. Macera, yaratıcı ve hayatta kalma bu modların isimleridir. Her bir modun da 4 farklı zorluk derecesi vardır. Huzurlu, kolay, normal ve zor olarak isimlendirilmektedir. Macera ve hayatta kalma modları birbirine benzer modlardır. Yaratıcı mod ise genellikle acemi ve genç oyunculara özgüdür. Yaratıcı mod oyundaki tüm kaynaklara aktif ulaşım sağlar ve böylece daha geniş imkanlarla  oyun oynama zevkine ulaşılmış olur.

Minecraft güvenli midir?

Minecraft barışçıl ayarındaki tek kişilik modda güvenli bir şekilde oynanabilir. Fakat kullanıcılar genellikle takımlar eşliğinde oyunları oynadıkları için yüzde yüz güvenli demek doğru olmayacaktır. Kullanıcının karşılaştığı her yabancı kişinin birer risk olacağı unutulmamalıdır.

Top 30 Minecraft Monster School GIFs | Find the best GIF on Gfycat
Minecraft Bloklar

Minecraft oynamaya kaç yaşında başlanabilir ?

Minecraft çevrimiçi bir oyun olmasıyla ve yer yer şiddet içerme ihtimalini taşımasıyla 8 yaşından büyük çocuklar için önerilmektedir.

Minecraft oyununda yabancılarla sohbet edilebilir mi ?

Çok oyunculu bir harita oynanıyorsa evet yabancılarla sohbet edilebilir. Fakat bu bir zorunluluk değildir. Sohbet penceresi kapatıldığında ne karşı tarafın yazdıkları görülebilir ne de onlara cevap verilebilir. Böylece kimseyle iletişim kurmadan da oyun oynanabilir.

Minecraft arkadaşlarla oynanabilir mi ?

Çok oyunculu haritalarda, arkadaşların oyundaki isimleriyle bağ kurulduktan sonra beraber oynanması mümkündür. Tanıdık insanlarla bu oyunun oynanması çok daha güvenli olacaktır.

Top 30 Minecraft Wolf GIFs | Find the best GIF on Gfycat
Minecraft Kurt

Çocuklar neden sosyal medyada Minecraft videoları izler?

Oyunla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak, yeni taktikler bulmak ve stratejiler geliştirmek için genellikle Youtube üzerinden sık sık Minecraft videoları izlemeyi tercih ederler.

Minecraft eğitici mi ?

Minecraft katı bir yapıyı sunup sadece belli başlı talimatları yerine getirtmeye çalışmadığı için kullanıcıların yaratıcı yönünü desteklemektedirler. Bununla beraber eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi ve bir araya gelen işlerin beraber nasıl ilerlediğini de göstermeye yarar.

Minecraft bağımlılık yapar mı ?

Minecraft oyunu her oyunda da olduğu gibi uzun süre oynandığında ve oyun dünyasından gerçek dünyaya çıkmada zorluk yaşandığında bağımlılık yapma olasılığını ortaya çıkaracaktır. Fakat oyun zamanlaması doğru yapıldığında yeterli ve yerinde oynandığında kullanıcılar için bağımlılık boyutuna gelmeyecektir. 

Hatırlatmak isteriz ki teknolojinin tüketen değil üreten kısmında yer almalı ve üretkenliği artıracak oyunların oynanması yararlı bulunmaktadır. Bununla beraber de saatlerce oyunlar oynamak da hem mental hem de fiziksel sağlık için doğru olmayacaktır.

Minecraft ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “3 Boyutlu Dünya: Minecraft” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.