eğitim
03/03/2022

Eğitimde Dijital Dönüşüm Web Siteleri

ile Arfbot

Eğitimde sizlere faydalı olabilecek web sitelerini biliyor musunuz? Online eğitimler sunan, dersleri konumlandıran ve genel kültürü geliştiren hangi web sitelerini biliyorsunuz? Hem temel dersleri hem de gündemi takip etmek mümkün müdür ? Eğitimde dijital dönüşüm öğrencilere ne kadar katkı sağlamaktadır?

Eğitimde Dijital Dönüşüm Nedir?

Eğitimde dijital dönüşüm; okullardan, dershanelerden ve yüz yüze eğitim olanağı sağlanan yerlerden sıyrılarak dijitale eğitimi entegre etmektir. Eğitim gördüğümüz yerlerde edinemediğimiz veya eksik kaldığımız yerleri bu sayede girebilir, kendimizi geliştirebiliriz. Sadece temel dersler bazında değil genel kültür, sanat, uzay, bilim vb. bir çok konuda da kendimizi geliştirebiliriz.

Eğitimde başlayan dijital dönüşümü eğitimde ve kültürde kullanabileceğimiz web site ve uygulama sayısı arttıkça daha net bir şekilde fark etmekteyiz. Dijital dönüşümde yüz yüze sınırları kırılmakta herhangi bir dijital ortam üzerinden de alanlara erişim sağlanmaktadır. Derste öğretmenlerimizin analttığı fen bilgisi ya da matematik derslerinde kaçırdığımız noktaları bu web site ve uygulamalr sayesinde öğrenebiliriz.

Eğitime katkı sağlarken kültürümüze de katkıda bulunan web sitelerini inceleyelim.

Edu.media :

Web site üzerinden derslere ve genel kültüre dair kategorileri bulunan Edu.media öğrencilere mucitler ve buluşlarını da sunmaktadır. Mesela günlük hayatta kullandığımız bisikletin işleyişinin nasıl olduğunu, gece ile gündüzün nasıl oluştuğunu hareketli resimler üzerinden öğrenip test edebiliriz. 8 farklı dil seçeneği bulunan web site , kullanım kolaylığına sahiptir. Öğrenmek istediğiniz bölüm ya da konuyu seçtikten sonra videoları izleyebilir uygulamalı testlere katılabilirsiniz.

Edu.media web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

SpacecampTurkey:

Uzaya dair bilinmeyenleri, bilinmesi gerekenleri ve merak edilenleri haftalık bazda yenileyerek kullanıcılara sunan web site uzay teması sayesinde oldukça dikkat çekmektedir. Uzayın belki de daha önce hiç görülmemiş fotoğraflarını, gezegenlerle ilgili bilinmesi gerekenleri aktif olarak kullanıcılara göstermektedir. Dönemlik olarak açılan uzay ile ilgili atölyeler ve kamplarda bu web site üzerinden paylaşılmaktadır.

SpacecampTurkey web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Khan Academy:

Bugün okulda işlenen hangi dersi kaçırdınız? Türev konusunu ne kadar dinleseniz de soru çözmekte problem yaşıyor musunuz? Hiç bilmediğiniz müze ve enstitüleri öğrenmek ister misiniz?

İşte tüm bu soruların cevabını Khan Academy bizlere sunmaktadır. EBA ile bulunan birliği sayesinde de EBA’da gösterilen içerik ve derslere de yer verilmektedir. Aynı zamanda ücretsiz online eğitim sunan bir alanı da bulunmaktadır. Birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar aktif olarak ders içeriği paylaşılan Khan Academy online eğitimleri, ders videoları ve genel kültür sayfası sayesinde öğrencilere bir nevi özel ders imkanı sunmaktadır.

Son olarak belirtmek isteriz ki Khan Academy web siteye sahip olmasıyla beraber IOS ve Android uyumlu mobil uygulamalara da sahiptir. Aşağıdaki link üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Khan Academy web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS üzerinden indirmek için tıklayınız.

Android üzerinden indirmek için tıklayınız.

Bu “Eğitimde Dijital Dönüşüm Web Siteleri” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.