28/02/2022

Yeni Bir Dünya Çocuklarla Mümkün

ile Arfbot

Sürdürülebilirlik nedir? Kalkınmak ve dünyaya sahip çıkmak adına neler yapabiliriz? Dünya bizim yapabileceğimiz küçük hamleler ile rayına oturabilir mi ? Farkında olmadan gün içinde çevremize ve beş yıl sonraki kendimize ne kadar zararda bulunuyoruz?

Birleşmiş Milletlerin, küçük yaştan itibaren çocuklara sürdürülebilir kalkınma amaçlarını öğretmeyi hedeflediği web sitesini ve Dünya için neler yapabileceğimizi gelin detaylıca inceleyelim.

Türkiye'nin 10 Yıllık Sürdürülebilir Kalkınma Durumu
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

25 Eylül 2015’te Birleşmiş Milletler Zirvesi’nde dünya liderleri tarafından kabul edilen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 3 önemli hedef gerçekleştirmek için 17 küresel amaç konu edinmiştir.

Küresel Amaçlar (@kureselamaclar) / Twitter

Bu 17 küresel amaç, yoksulluğu sona erdirmenin, ekonomik büyümeyi yaratan stratejilerle birlikte yürütülmesi gerektiği anlayışına dayanıyor; eğitim, sağlık, sosyal koruma, iş olanakları dahil birtakım sosyal ihtiyaçları, iklim değişikliği ve çevre korumayı ele alıyor. Yoksulluk, açlık, eşitsizlik, sağlıklı yaşam, nitelikli eğitim, eşitlik ve çevre sorunları gibi birçok önemli konu 17 küresel amacı oluşturmaktadır.

Kral Şakir İle Geri Dönüşüm Hareketi

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çocuklara özel web sitesinde hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklar vardır. Bu amaçların yazdığı çocuklara özgü kitapçık da web sitesinde bulunmaktadır.

İngilizce Kaynaklar

Web sitesi üzerinde çocukların aileleriyle oynayabilecekleri kart oyunları ,okuyabilecekleri blog yazıları ve birçok ünlünün katkıda bulunduğu videolar da bulunmaktadır. Sayfanın yönlendirme yaptığı “Yeşil Çocuk” web sitesi de kalkınma amaçlarına yönelik yapılan çalışmaları, gündemden haberleri ve videoları içerisinde barındırmaktadır. Bir nevi sosyal medya yönüne sahip olan bu web siteler çocukları bilgilendirmekle kalmayıp gündemin konularında da aktif olmalarını sağlamaktadır.

Sürdürülebilirlik İle İlgili Videolar

Belirtmek istediğimiz bir başka nokta ise online kitap gönderimi sağlıyor olmaları. Dünyanın nasıl oluştuğunu değil onun nasıl kurtarılabileceğine dair Kuşlar ve Arılar adlı okuma kitabını mail adresi üzerinden okuyucularına iletmektedir. Web sitesine girişte de bizi bu pencere karşılamaktadır.

Dünyamızı kurtarmanın yollarını öğrenmek ve gündemden haberdar olmak için çocuklara özgü tasarlanmış bu web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Yeni Bir Dünya Çocuklarla Mümkün” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.