08/12/2021

Çizimlerden Animasyona:FlipaClip

ile Arfbot

Birçoğumuz animasyon ya da filmleri izlerken “ Acaba bu efektler nasıl yapılıyor, bu geçişler nasıl sağlanıyor ‘’ diye düşünüp kendi kendimize sormuşuzdur. Acaba animasyon yapmak düşündüğümüz kadar uğraştırıcı ve zor bir süreç mi? Dijitalde basit çizimler yapıp bu çizimlerin arkasına temalar ekleyerek animasyon yapamaz mıyız?

Aslında animasyon tam da yukarıda sorduğumuz gibi basit bir yapı. Peki animasyon yapmak için ne gerekli ?

Kendi çizdiğimiz karakterlerle kendi animasyonumuzu yapabilmek için öncelikle FlipaClip uygulamasını telefon ya da tabletimize indiriyoruz. Uygulama cihazımıza indikten sonra tıkladığımızda ilk adımda yaşımızı giriyoruz. Daha sonra yeni proje yapmaya başlamadan önce nasıl yapacağımızı anlatan bir video karşımıza gelmekte. Videoyu izleyip uygulama hakkında fikir sahibi olduktan sonra , ekranın hemen altında bulunan kırmızı artıya basıyoruz.

Açılan yeni ekranda projemizin adını belirliyoruz ve çalışma alanımız olan proje sayfası karşımıza çıkıyor. Arka planımızı düz bir renk ya da herhangi bir ortam olarak seçip çizim yapmaya başlıyoruz. Çizim yaparken dijital kalemde kullanıp çizimlerimizi hatasız hale de getirebiliyoruz. Kalem ve boya çeşitlerinin fazla olması da çizimlerimizi daha iyi hale getirmemize yardımcı oluyor. Çizimlerimizi cihazımızdaki fotoğraflarla da destekleyip karakterlerimizi yaratıcı hale de getirebiliyoruz. Arka fonuna ses ya da müzik ekleyerek animasyonumuzu gerçeğe en yakın halde bitirebiliyoruz.

Otomatik kaydetmeye sahip olmasıyla beraber, projemizi cihazımızı da indirebiliyoruz.

Çizimlerin hayat bulduğu FlipaClip uygulamasını ;

IOS cihazınıza indirmek için tıklayınız.

Android cihazınıza indirmek için tıklayınız.

Bu “FlipaClip” ve çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!