google
01/02/2022

Evrensel Sanat Keşfi: Google Arts and Culture

ile Arfbot

Kültürel ve tarihsel geziler sandığımız kadar zor ve masraflı mıdır? İstediğimiz ortamdan dünyanın bir ucundaki sanat eserine ulaşmak mümkün müdür? Tarihi eser niteliği taşıyan mektuplara ve belgelere tek bir tuşla ulaşmak kulağa nasıl gelmektedir? Gelin sanal dünyanın en büyük faydasını burada hep birlikte inceleyelim.

Google Arts and Culture nedir?

Dünyanın dört bir yanından kültürel esintiler barındıran, ünlü eserler ve bu eserlerin kanıt niteliğindeki belgelerini bulunduran bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde sanal ortamda gezintiler yapılabilir, sanat eserleri incelenebilir. Kültür ve spor dallarındaki minik testlere katılma imkanına ulaşılabilir. Sanal gerçeklik turlarıyla da müzeleri gezme ve sanat eserlerini yakından inceleme gibi deneyimleri de yaşatmaktadır. 80 ülke ve 2000’den fazla esere ait bilgi birikimine sahiptir.

Google Arts and Culture  Nasıl Kullanılır?

İsterseniz cihaza indirerek isterseniz de web site üzerinden uygulamayı kullanmak mümkündür. Uygulama üzerinden gmail hesabı ile giriş yapabilirsiniz. Uygulama İngilizce olarak açılsa bile alt tarafta bulunan çeviri kısmından içeriğin dilini değiştirmek mümkündür.  Uygulamanın sağ üst köşesindeki menü kısmından ana sayfaya geçebilir, diğer kategorilere bakabilirsiniz.

Koleksiyonlar kısmında içerikteki müzeleri, sergileri, galerileri görebilir keşfetmeye başlayabilirsiniz. Harita üzerinden konum seçimi yaptıktan sonra seçtiğiniz yere özel olarak tüm sanat merkezleri, müzeler vb. yerler gösterime açılacaktır.

Günün eseri paylaşımlarıyla her gün başka bir sanatçının sanat eseri bizimle paylaşılıp vtanıtımı yapılmaktadır. Koleksiyonların üzerindeki kalp simgesine dokunarak eserleri beğenebilir ve daha sonra tekrar bakabilirsiniz.

Koleksiyon yazılarının altındaki ziyaret edin butonuna dokunarak da müzenin sanat eserlerinin maddi boyutlarını öğrenebilir giriş ücretlerini görebilirsiniz.

Google tarafından desteklenen bu uygulama hem basit yöntemlerle sanat keşfine çıkartmakta hem de sanal gerçeklik deneyimiyle gerçek bir dolaşım hissi yaşatmaktadır.

Uygulamanın web sitesini ziyaret etmek için tıklayınız.

Uygulama ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Evrensel Sanat Keşfi: Google Arts and Culture” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.