13/05/2022

Google Lens Nedir? Çocuklar için önemi

ile Arfbot

Google lens nedir? Nasıl kullanılır? Neler yapılabilir? İşleri kolaylaştırır mı?

Google Lens Nedir?


Google lens, Google tarfından geliştirilen bir tanıma teknolojisidir. Kamera ile yapay zekanın birleştirilmesiyle meydana gelmiştir. Görsel içeriklerle ilgili otomatik arama yapar. Google lens, fotoğraftaki arama sonuçlarını doğrudan ekrana getirir. Görsel aramalarda ayrıntıları öğrenebilme ve bunununla ilgili işlem yapabilme imkanını sunar. Google, internetin görünen bütün tarafına sahip. Böylesine büyük bir veri deposu ile birlikte kullanıcılarına birçok bilgi sunuyor.

Nasıl Kullanılır?


Telefonunuzdan arama motoru Google’ı açıp, arama çuğubunun sağ köşesinden ‘Lens’ simgesine dokunarak arama motoru üzerinden kullanabilirsiniz. Bir diğer kullanım şekli ise, Google Fotoğraflar’a girip, içerisinde aramak yapmak istediğiniz görseli büyütüp, aşağıda sağdan ikinci sırada bulunan mercek simgesine dokunmaktır. Google arama çubuğu üzerinden bu simgeye dokunduğunuzda, cihazınızın kamerası açılır. Alt kısımda karşınıza sırasıyla ‘Çevir’, ‘Metin’, ‘Arama’, ‘Ev ödevi’, ‘Alışveriş’, ‘Yerler’ ve ‘Yemek’ seçenekleri çıkar. Bu seçenekler arasında, yapmak istediğiniz aramayı simgesine dokunarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

voice-search-1792301_960_720.png (960×593)

Neler Yapılabilir?


Ev ödevinden, alışverişe kadar birçok şeyi yapabilirsiniz. Çocuklar, ödev konusunda bazen süçlük çekebilir. Bu noktada ‘Google Lens’ devreye giriyor. Öğrenci kullanıcılar için bu bölümde, telefondan, ödeve ilişkin bir görüntünün fotoğrafı çekiliyor ve aratılmak istenen bölüm seçilerek Google’dan yardım alınabiliyor. Bu seçenekte metin dinlenebiliyor, çevrilebiliyor ve bilgisayara ya da panoya kopyalanabiliyor. Alışveriş seçeneğinde ise ürnün barkodu okutularak ürüne yönelik araştırma yapılabiliyor. ‘Yerler’ seçeneğinde, kullanıcılar bölge hakkında bilgi alabiliyor fakat bu uygulamayı kullanmadan evvel cihazlarının konumunu açmayı ihmal etmemeleri gereklidir. ‘Yemek’ seçeneğinden, ilgili yemeğin yenilebileceği restoranlar görülebilir.

seo-3359946__340.jpg (600×340)

İşleri Kolaylaştırır Mı?


Artık Dijital Çağ‘da yaşadığmız için, bilgiye ulaşmak bir ‘tık’ kadar uzağımızda. Uzun süredir internet bize istediğimiz çoğu bilgiyi ve imkanı sunuyor. Elimizdeki bir görseli yazıya çevirmemiz gerektiğinde okuyup yazmak, mimari yapıları keşfetmek istediğimizde internetten benzeri yapıları araştırmak, alışveriş yapmak istediğimizde uygulamalar arası geçiş yapmak, çeviri yapmak istediğimizde sözlük kullanmak zorunda kalıyorduk. Bu akıllı mercek bizlere çok büyük bir kolaylık sağladı. Artık gerçekten tek bir ‘tık’ ile bir görsel üzerindeki bütün metaryelleri araştırıp bilgi edinebiliyoruz. Google Lens işleri ve hayatı epeyce kolaylaştıran bir teknolojidir.

Bu “Google Lens Nedir? Çocuklar için önemi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.