3Doodler
26/12/2021

Hayallerin Kalemi: 3Doodler

ile Arfbot

Bazen kağıda bir şeyler çizeriz ve sonra çizdiğimiz o nesneyi elimizle dokunup 3 boyutlu olarak görmek isteriz. Mesela bir kutu çizip aynı zamanda da kutunun içini evimizdeki eşyalarla doldurmak isteyebiliriz. Gelişen teknolojinin büyük buluşu olan 3D yazıcılar ile bunu yapmak mümkün. Peki 3D yazıcımız olmadan da bunu yapabilir miyiz? Çizdiğimiz küçük bir tavşanı odamızda 3 boyutlu olarak sergileyebilir miyiz?

3D yazıcılar ilk çıktığında hepimiz teknolojinin başka bir boyutuyla karşılaşmıştık. Yapacağımız bir tasarım bu yazıcı sayesinde hayat buluyordu ve artık kendi evimizde bile yapabilecek kadar kolay ulaşılabilir haldeydi. Fakat hepimizin de bildiği gibi teknoloji sınırsızdı ve gelecek günlerde teknolojinin hangi tarafıyla karşılaşacağımızdan habersizdik.

‘’Bu kadarı da olmaz’’ dediğimiz yerde ‘’3Doodler’’ mucizesiyle karşılaşıp ‘’Bu kadarı da oluyormuş’’ cümlesini kurduk.

Peki nedir bu ‘’3Doodler’’ ?

Bir kalem düşünün, ama evimizdeki sıradan kalemler gibi değil. Biz çiziyoruz bu kalem çizimimizi somutlaştırıyor. Biz boyuyoruz bu kalem de boyadığımız yeri dolduruyor. Kulağa imkansız gelen fakat gördüğümüzde hayrete düştüğümüz 3Doodler üç boyutlu kalem, 3D yazıcının popülerliğini gölgelemeye yetti diyebiliriz.

3Doodler Baskı Örneği

Herhangi bir bilgisayar ya da dijital cihaz gerektirmeden kolay bir şekilde hem yüzeylerde hem de havada çizimler yapıp kendi nesnelerinizi üretebilirsiniz. Üstelik 3D yazıcıya göre çok daha uygun bir şekilde elde edebilir, eğlenceli çizimlere başlayabilirsiniz.3Doodler kalem ile temel şekilleri, figürleri, desenleri ve aklınıza gelebilecek her türlü çizimi yapabilirsiniz.

The latest model 3Doodler
3Doodler Baskı Kalemi

Bu eğlence dolu 3Doodler kalem ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Hayallerin Kalemi: 3Doodler” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.