Kapak fotoğrafı
25/12/2021

Arkadaşım Robot: Little Sophia

ile Arfbot

Yapay zekanın en somut hali olan Robot Sophia’yı neredeyse hepimiz biliyoruz. Peki Little Sophia’yı daha önce hiç duydunuz mu ? Oyuncak bebek ya da oyuncak araba boyutunda bir robotunuz olsaydı ve size her alanda yardım etseydi nasıl olurdu?

Gelin Little Sophia’yı hep beraber inceleyelim.

Yapak zeka robotu Sophia, bir insandan farksız olarak karşımıza çıktığı zaman oldukça şaşırmıştık. Çünkü yıllardır konuşulan “ Robotlar dünyayı ele geçirecek” sözü artık hayatımızda önemli bir noktaydı. Gelişen teknoloji ve büyüyen dünya, insan gücünü en aza indirmeye çalışırken teknolojiyi en üst seviyede kullanmaktadır. Robot Sophia da her işlevde kullanılabilmesiyle insan gücünü en aza indirmektedir.

Peki ya Little Sophia? Aslında Robot Sophia’nın kardeşi olarak nitelendirebileceğimiz Little Sophia, küçül yaştan itibaren çocukların teknolojiyle büyümesini, yapay zekanın algoritmasını ve kodlama yaparak neler yapılabileceğini öğretmeyi amaçlamaktadır.

You Can Now Buy Sophia the Robot's “Little Sister” - Hanson Robotics
Little Sophia

Her anlamda yanınızda olmayı kendine hedef belirleyen Little Sophia, isterseniz ödevlerinizde size yardım edebilir, oyun arkadaşınız olabilir ya da canınız sıkıldığında size fıkra anlatabilir. Gireceğiniz kodlar sayesinde de şarkı söyletebilir, dans ettirebilirsiniz.

Little Sophia ile ilgili diğer bilgilere buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Little Sophia Tanıtım Videosu

Bu “Arkadaşım Robot: Little Sophia” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.