educaiton
07/02/2022

Küresel Farkındalık: National Geographic

ile Arfbot

Dünyanın en önemli kuruluşlarından eğitim almak ve küresel anlamda kendinizi geliştirmenin ne kadar kolay olduğunu biliyor muydunuz? Tek bir web sitesine giriş yaparak birçok alanda eğitimler alabileceğinizi duymuş muydunuz?

Hep beraber bu web sitesini inceleyelim.

National Geographic Eğitimi ve National Geographic Çocuklar web siteleri eğitimde fırsat eşitsizliğini çözmek ve bilginin küresel anlamda değer kazanmasını sağlamak amacıyla açılmış web siteleridir. Kullanıcılar bilgi edinmek istedikleri konuları ve dersleri haritalandırma üzerinden seçerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirler. Seçilen konu coğrafi terimler, hayvanlar, ekosistem, biyolojik düzen vb. konular üzerinedir.

Kaynaklar

Asıl amaç hem öğretmek hem de konular hakkında farkındalık kazandırılmasını sağlamaktır. Küçük yaştan itibaren dünyaya  ve çevreye karşı duyarlı olmak oldukça önemlidir. Nesli tükenen hayvanların neden neslinin tükendiği, bitkilerin hangi koşullarda daha verimli olacağı, ekosistemdeki düzeni nelerin nasıl bozacağı gibi başlıklar spesifik olarak verilen bilgilerdendir.

Gezgin Sınıfı

Web sitelerinin ücretli kısımları mevcut olsa da ücretsiz kısımlarından da istenilen bilgilere ve eğitimlere ulaşmak mümkündür. National Geographic Eğitimi ve National Geographic Çocuklar web siteleri hem sosyal bilinç kazandıran hem de genel olarak bilgilendirilme yapan web siteleridir.

Coğrafi Alanlar

İnternet erişimi sağlanabilen her yerde bu web sitelerine girmek mümkün olacaktır ve böylece bilgilere erişmek de bir hayli kolay olacaktır. National Geographic Eğitimi ve National Geographic Çocuklar web sitelerine buradan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yaban Hayatı

National Geographic Eğitimi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilir ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Küresel Farkındalık: National Geographic Eğitimi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.