sınav
25/02/2022

Sınavlara Hazırlıkta Asistan Uygulamalar

ile Arfbot

Sınavlara hazırlanırken hangi kaynaklardan faydalanıyorsunuz? Okul derhane ve kitaplar dışında kullandığınız mobil uygulamalar var mı ? Mobil uygulama seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Gelin biraz sınava hazırlık sürecinden ve bu süreçte yanımızda olabilecek uygulamalardan bahsedelim.

İlköğretimden lise son sınıfa kadar geçen sürede eğitim hayatımızın temel bilgilerini öğreniriz. Daha sonra geçirdiğimiz bu temel eğitim hayatını bir sınav ile sonlandırıp önlisans ve lisans bölümlerinden birini seçip akademik hayata başlarız. Akademik hayata geçişte öenmli rol oynayan sınav sistemi maalesef hepimizi aynı tğrdeki sınav sistemine dahil etmektedir. Bu şartlarda hepimiz aynı gemide yer aldığımız için gemiden şikayet etmek yerine dümeni ele almalıyız. Dümeni ele aldığımızda başarılı bir yolculuk geçirmek için de sağlam ve başarılı hamleler yapmalıyız.

Bu yolculuğun temelini planlı olmak ve düzenli çalışmak oluşturmalıdır. Daha sonrasında ise bu sisteme oturtacağımız bilgi donanımımız gerekmektedir. Bilgi konusunda okulidershane vb.yerlerden destek almak yararımıza olacaktır. Ek olarak program yapmamıza,düzen oluşturmamıza ve soru çözmemize yardım edecek bir eğitim koçuna da  ihtiyacımız vardır. Peki bu eğitim koçunu kendimiz bulabilir miyiz ya da kolayca ulaşabilir miyiz?

Gelişen teknolojinin artılarından biri olan mobil uygulamalar sayesinde akıllı cihazlarımıza indireceğimiz uygulamalar sayesinde kendi koçluğumuzu üstlenebiliriz.

Sınava hazırlık sürecinde bizlere yardım edebilecek uygulamaları hep birlikte inceleyelim.

Pakodemy:

Sınava hazırlık sürecinde günlük hedef belirlemek ve bu hedeflere uymak oldukça önemlidir. Pakodemy mobil uygulaması da günlük çalışma ve soru hedeflerimizi belirleme de öğrencilere destek olmaktadır. Sadece hedef belirleme değil içerinde bulunan konu anlatım kartları sayesinde de hem konulara çalışmak hem de çalışılan konuları sorularla pekiştirmek mümkündür.

Android üzerinden indirmek için tıklayınız.

IOS üzerinden indirmek için tıklayınız.

Edebiyat Kaptanı :

Özellikle eşit ağırlık bölümleri için önem arz eden edebiyat dersi için geliştirilmiştir. Uygulamanın içerisinde yazarların ve şairlerin isimleri, dönemleri ve eserleri bulunmaktadır. Ayrıca eserler ve sanatçılar için öğrenimi kolaylaştıran hafıza kartları bulunmaktadır. Bu kartlar sayesinde de hem öğrenmek hem de ezber yapmak kolay bir hale gelmektedir.

Android üzerinden indirmek için tıklayınız.

IOS üzerinden indirmek için tıklayınız

TYT-YKS Notları :

Her ders için konu konu ayrılmış ders notlarına ulaşabileceğiniz bir uygulamadır. Detaylı ve özet konu anlatımı seçenekleri de vardır. Üstelik özele indirgeme yapılarak sadece seçtiğiniz konulara yönelik sorular da mevcuttur. Hem notlar hem de sorular üzerinden dersleri takip etmeniz oldukça rahatlık sağlamaktadır.

Android üzerinden indirmek için tıklayınız

Trello:

Konu anlatım veya soru çözme uygulamalarından farklı olarak öğrencilerin zamanlama ve planlama yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Dijital ajanda formatına sahip şekliyle gün içinde yapmamız gerekenleri bize hatırlatmaktadır. Eğitim asistanı olarak tanımlamak da mümkündür.

Android üzerinden indirmek için tıklayınız.

IOS üzerinden indirmek için tıklayınız.

Bu “Sınavlara Hazırlıkta Asistan Uygulamalar” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.