youtube-cocuk
13/01/2022

Küçük Yaşlarda Youtuber Olmak

ile Arfbot

Youtube üzerinden en son hangi videoyu izlediniz? Youtube kullanma sıklığınız nasıl? Youtube kanalına sahip misiniz? Youtube kanalı açmak için doğru yaş aralığı nedir? Çocuklar ebeveyn kontrolünde Youtube kanalı açabilir mi? Tüm bu sorulara bu yazımız üzerinden cevap bulacağız. 

Youtube son zamanlarda aktif olarak kullanılan, sayısız insanın kendini burası üzerinden ifade ettiği ve milyonlarca videoya sahip bir sosyal platformdur. Youtube üzerinden paylaşılan videolar çok yararlı olduğu gibi zararlı da olabiliyor. Bu yüzden her platformda olunduğu gibi bu platformda da hem çocuklar hem de aileler oldukça dikkatli olmalıdır. Youtube kanalı açma fikri de Youtube da popülerliğin artmasıyla beraber aktifleşmeye başlamıştır. Küçük yaştan büyük yaşlara çoğu kişinin aklına Youtube sektörüne kanal açarak girmek vardır. İçeriği ve kanal planını belirledikten sonra Youtube kanal sektöründe ilerlemek ve insanlara faydalı içerikler üretmek oldukça başarılı sonuçlar getirecektir. Burada asıl odaklanmamız gereken nokta çocukların Youtube kanalı açmasının ne kadar doğru olduğu, açılacaksa kaç yaş itibariyle açılabileceği ve ebeveyn kontrolünün nasıl sağlanacağıdır.

Çocuğu Youtube'da yalnız bırakmak Taksim Meydanı'nda yalnız bırakmak ile  eşdeğer" - Psikolog Aylin İlden Koçkar
Youtube Ve Çocuk

Youtube kanalı açmak hangi yaş için uygundur ?

Eğer çocuğunuz 13 yaşından küçükse Google tarafından kullanıcı verilerinin toplanması ve pazarlanması yapılamamaktadır. Bu da 13 yaşından küçüklerin Youtube kanalı açamayacağı anlamına gelse de ebeveynler üzerinden Google’ın bu maddesi kabul edildiğinde 13 yaşından küçük çocuklar da Youtube kanalı açabilecek duruma gelmektedir.  Youtube içeriğinin genişliği ve genişliğin getirdiği zararlar neticesinde Youtube kanal sektörüne giriş için başlangıç yaş 8 olarak belirlenebilmektedir.

Ebeveyn kontrolü nasıl sağlanmalıdır?

Bu soruyu iki başlıkta ele almamız mümkündür.

Eğer kullanıcı 13 yaşından küçükse ebeveynine ait bir mail hesabı olmadan Youtube kanalı açması mümkün değildir. Bu sebeple ilk olarak ebeveyn mail adresi kullanımına izin vermelidir. Daha sonrasında da hem içerik olarak hem de diğer Youtube kanallarına sahip insanları takip etme durumları olarak çocukları kontrol etmelidirler.

Eğer kullanıcı 13 yaşından büyükse kendi mail hesabıyla Youtube kanalı açabilecektir. Bu noktada da ebeveyn kontrolü biraz daha zorlaşacaktır çünkü çocuk kendi Youtube kanalını yönetebilecek hakimiyete sahip olacaktır. Yanlış içerikler paylaşmaması ve yanlış insanlarla tanışmaması adına kontrol sağlanmalıdır. Yani çocuğun yapacağı her adım takip edilmelidir.

Çocuğunuz için YouTube'u zararlı içerikten arındırın - Bilgi Güvende

Çocuk kullanıcılar Youtube üzerinden nasıl başarıya ulaşılabilir?

İlk önce belirli bir kanal ve içerik planı yapılmalıdır.  Bu plan yapılırken de hitap edilecek kitle belirlenmelidir. Hitap edilecek kitleyle paylaşılan içerikler birbiriyle ne kadar uyumlu olursa Youtube kanalının artıları da o kadar fazla olacaktır. Kullanıcıların yorumlarına ve mesajlarına da geri dönüş yapıldığında kullanıcılar kanala abone olmaya devam edecek böylece de kanalın kitlesi devam edecektir.

Youtube kanalı açmak çocuklar için güvenli midir?

Dijital dünya kaçınılmaz olduğu için Youtube kanalı açılacaksa güvenilirliği ebeveyn tarafından kontrol edilmelidir. Bu alanda çocuğun karşısına çıkacak yabancı insanlar, küfürler veya müstehcen içerikler uygulama tarafından filtrelense de ebeveynler tarafından da kontrol edilmeli ve güven bu şekilde sağlanabilmelidir.

YOUTUBER ÇOCUKLAR, MİLYON DOLARLAR... - Özay Şendir

Dijital dünya ve bu dünyadaki üreticilik günden güne artmaya devam etmektedir. Küçük yaştan üretici pozisyonunda olmak isteyen çocuklar için Youtube sektörü gereken güvenlik önlemleri ve korumalar oluşturulduğunda bu üreticiliği destekleyecektir. Her platformda olduğu gibi bu platformda da dikkatli olunmasında fayda vardır.

Bu “Küçük Yaşlarda Youtube Kanalı Açmak” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.