Google Classroom
14/01/2022

Sanal Sınıf: Google Classroom

ile Arfbot

Google tarafından öğrencilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği Google Classroom platformunu daha önce kullandınız mı ? Google Classroom hangi amaçlarla kullanılabilir? Sadece okuldaki araçlar üzerinden mi platforma giriş sağlanabilir? Öğrenciler tüm çalışmalarını Classroom üzerinden toplayabilir mi ? Bugün Google Classroom platformunu hep birlikte tanıyalım ve kullanım açısından değerlendirelim.

Biliyoruz ki çağımız pandemi çağı olarak adlandırılmakla beraber bu çağın birçok olumsuz karşılıkları hayatımıza yansıdı. Yüzlerce ülkede eğitim online hale döndü ve uzun süreler okullara ulaşım sağlayamadık. Bu tarafı olumsuz olarak değerlendirilse de online eğitime geçiş için kullanılabilecek birçok platform da ortaya çıktı. Var olan programların da kullanım durumları arttı.

Online eğitime geçişte göz önünde bulundurulması gereken en temel unsurlar öğrenciler için kullanım ve erişim kolaylığıdır. Kullanımı kolay olmalıdır çünkü öğrenci yanında herhangi bir kılavuzluk edecek kişi olmadan uygulamaya giriş yapabilmelidir. Erişmesi de bir o kadar basit olmalıdır ki öğrenci hangi düzeyde bilgisayar ve internete sahip olursa olsun uygulamaya giriş yapabilmelidir.

Google tarafından geliştirilen Google Classroom platformu yukarıdaki temel unsurlara sahiptir. Peki bahsettiklerimiz dışında başka hangi özelliklere sahiptir, gelin sorularla Google Classroom platformunu değerlendirelim.

Google Classroom Nedir?

Öğrencilerin ev ödevleri, grup projeleri, dosyaları ve bir sınıfın tüm özelliklerini içinde barındıran sanal sınıftır. Classroom uygulamasının temel amacı ortak projeler ortaya çıkarabilmek ve organizasyonlara sınıf ortamında gibi dahil olabilmektir. Öğrenci Classroom üzerinden eğitmenine ödeviyle ilgili sorular sorabilir, projesini sınıfla ve eğitmeniyle paylaşabilir. Bununla beraber kullanıcılar Workspace for Education üzerinden arkadaşları ve eğitmeniyle de sohbet edebilir.

Parent and Student Guide to Online Learning at MFHS - Macquarie Fields High  School
Class

Online olarak Classroom üzerinden ders yapılabilir mi ?

Classroom üzerinden direkt olarak ders yapılamasa da platforma bağlı olan Meet uygulaması üzerinden online ders yapabilmek mümkündür. Bu sayede eğitmen hem dersini yapabilir hem de Classroom uygulaması üzerinden gerekli ödev, belge ve dokümanları öğrencileriyle paylaşabilir.

Google Classroom nasıl kullanılır?

İki farklı yolu mevcuttur. Birincisi eğitmen ya da classroom da öğrencileri toplayacak kişi öğrencilere bir link gönderebilir. Böylece öğrenciler classrooma dahil olabilirler. İkincisi ise  okulla bağlantılı ya da öğrencinin kendine ait mail adresiyle sisteme giriş yapabilmeleri mümkündür.

Google Classroom evde de kullanılabilir mi ?

Google Classroom kurulu tüm cihazlarda ortam fark etmeden kullanımı mevcuttur. Sisteme kayıt mail adresi veya  katılım linki sayesinde evde, okulda ya da istenilen her yerde katılım sağlanabilir.

Benefits Of Integrating Your Website With Google Classroom

Eğitmen ile Google Classroom üzerinden iletişim kurulabilir mi ?

Eğer eğitmen bu izni kullanıcılar için verdiyse eğitmen ile iletişim kurmak mümkündür. Ayrıca veliler Aeries veya School Loop gibi Classroom bağlantılı platformlar üzerinden de eğitmenlerle iletişim kurabilirler.

Öğrencinin notları Classroom üzerinden görülebilir mi ?

Hayır notları sadece eğitmen görmektedir. Fakat eğitmen notlarla ilgili rapor hazırlarsa velilere mail üzerinden gönderim sağlayabilir.

Öğrenci Classroom’da yayınlanan yeni ödev veya dokümanlardan nasıl haberdar olur?

Öğrencinin kayıtlı olduğu Classroom’a yeni bir belge, doküman veya ödev yüklendiğinde sisteme kayıtlı mail adresine bildirim gelecektir. Böylece öğrenci Classroom içine yüklenenlerden haberdar olacaktır.

Google Classroom öğrencilerin gizli bilgilerine erişebilir mi ?

Kişisel bir Gmail hesabıyla oturum açmak yerine okulun uzantılı mail hesabını kullanarak oturum açılabilir. Öğrencilerin eğitim hesapları olduğu için öğrencileri veri toplama işlemlerinden korur. Çünkü eğitim hesapları veri için izlenemez veya araştırılamaz.

Google Classroom 100 milyon indirme rakamına ulaştı

Google Classroom platformunu güvenlik, eğitim, kullanım kolaylığı ve erişilebilirlik açısından sorular üzerinden değerlendirdik. Değerlendirmelerimiz sonucunda Google Classroom uygulamasını yararlı bulduğumuzu söyleyebiliriz. Öğrencilere sanal sınıf açısından fayda sunduğunu belirtmek isteriz.

Google Classroom web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu “Sanal Sınıf: Google Classroom” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.