Lü
15/02/2022

İnteraktif Oyun Alanı : Lü Playground

ile Arfbot

Artan teknolojik imkanların en büyük zararı sizce nedir? Bir elektronik cihaz oturduğumuz yerde bizi ne kadar süre sabit bırakabilir? Teknolojiyle geçirdiğimiz vaktin ne kadarını fiziksel aktiviteye ayırıyoruz? En aktif hareket edebileceğimiz yaşları nasıl tüketiyoruz?

Gelin bugün teknolojiyle fiziksel aktiviteyi nasıl birleştirebileceğimizi konuşalım.

Tahminlerimize göre çoğumuzun her sabah ilk yaptığı iş telefonuna veya tabletine bakmak oluyor. En son kimden mesaj gelmiş, gece yarıda bıraktığım oyun nasıl kaydedilmiş gibi sorulara cevap arayarak güne başlıyoruz. Uyku süresindeki bu dinlenmeyi güne başlarken yaptığımız hatalarla en verimsiz hale getiriyoruz. Üstelik güne böyle başladıktan sonra devamında da bu şekilde devam ediyoruz. Okula gittiğimizde arkadaşlarımızla teneffüse çıkmak yerine tablet veya bilgisayarlardan oyunlar oynuyor böylece de fiziksel aktiviteleri en aza indiriyoruz. Okul çıkışı eve geldiğimizde veya arkadaşlarımızla toplandığımızda yine elektronik cihazlar üzerinden oyunlara başlıyor grup etkinliklerimizi cihazlar üzerinden kuruyoruz.

Peki kaçınılmaz olan bu teknoloji ile fiziksel aktivitelerimizi artırmak mümkün müdür? Cevabını Lü interaktif oyun alanı ile vermek mümkündür.

“Lü Interactive Playground” yani interaktif oyun alanı hem fiziksel aktiviteleri hem de öğrenme metodlarını değiştirmeyi amaçlamaktadır. Boş bir alana yansıtılan oyun,spor, fiziksel aktivite, hikaye vb. tema ile öğrenciler teknolojiden uzak kalmadan fiziksel aktivitelerine devam edebilmektedirler.

How Schools Are Using Lü to Take P.E. Class to the Next Level
Lü Playground

Örneğin bir basketbol maçı arka planı seçildiğinde gerçek bir maç gibi takımlar kurulur ve somut olarak basketbol topuna ihtiyaç vardır. Bu sayede arka plana yansıtılan basketbol teması somut basketbol topu ile birleşerek bir maça dönüşmektedir. Ya da duvara yansıtılan karakter ve simgelerden çıkartılması gerekenlere top atılır kalanlara ise sadece dokunulur. Böylece herhangi bir elektronik cihazdan oynanabilecek oyun aktif olarak Lü playground sayesinde oynanabilir.

220 Interactive exhibition ideas | interactive exhibition, exhibition,  exhibition design
Lü Playground

Hikaye anlatan bir öğretmen hikayenin arka temasını oraya yansıtabilir ve böylece öğrenciler anlatılan soyut ifadeleri daha rahat bir şekilde somutlaştırabilirler. Lü playground sayesinde öğrenciler hep birlikte meditasyon ya da yoga yapabilirler.

Asıl amacı kişilerin fiziksel aktivitesini artırmak ve toplumsal hayattaki yerlerini fazlalaştırmak olan Lü playground ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “İnteraktif Oyun Alanı : Lü Playground” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.