24/12/2021

Kendine Yatırım: Ringbeller

ile Arfbot

Hayatta karşımıza çıkabilecek sıkıntılar sadece matematik problemlerinden mi ibaret? Sadece dağların denize paralel olduğunu bilerek dünyadaki diğer sorunları önleyebilir miyiz? Nezaket ve empati sadece hayat bilgisi kitaplarında yer alan kavramlar mı?

Gelin bu soruların cevaplarını hep beraber öğrenelim.

Okulda gördüğümüz eğitimleri ve aldığımız bilgileri iyi değerlendirir bir de üstüne düzenli ders çalışırsak başarı bizler için kaçınılmaz olabilir. Peki her şey sınavdan yüksek not almamıza mı bağlı? Ya da derslerde anlatılanları sadece sınavları geçene kadar mı kullanmalıyız?

Öğretmenlerimiz bizlere empati kurmayı, nazik olmayı, ırkçılık yapmamayı, dünyadaki küresel problemleri vb. konuları anlattıktan sonra bizler hala teneffüse çıktığımızda birbirimize saygısızca davranıyorsak, kantin sırasında beklerken arkadaşlarımızın önüne geçmeye çalışıyorsak ya da çevreye zarar verebilecek nesneleri kullanmaya devam ediyorsak derste anlatılanları ne kadar hayatımıza geçirmiş oluyoruz?

Sanırım bu sorunun cevabı birçoğumuz için kocaman bir ‘’SIFIR’’. Dünya, bizim sınırsızca kullanabileceğimiz, zarar vermekten çekinmeyeceğimiz ya da insanları göz ardı edebileceğimiz bir yer değildir. Dünya, empati kurarak insani değerleri koruyabileceğimiz, nezaketimizle yaşayabileceğimiz, ayrım yapmadan ve ayrıştırmadan nesillere örnek olabileceğimiz bir yerdir.

Nezaket, küresel barış, toplum bilinci, empati ve ayrımcılık kavramlarının küçük yaştan itibaren öğretilmesi gerektiğini düşünen Ringbeller web sitesi, düzenlediği kısa online dersler ile bu kavramları önce sohbet havasında anlatıp sonra bu konular hakkında sizin yorumlarınızı alıp en sonunda da bu sohbete dayalı etkileşimli bir proje yapmanızı desteklemektedir.

Ringbeller

Sosyal mesaj ve duyguların işlendiği bu web sitesinde katılacağınız konuşmaları ders niteliğinde görmek yerine karakterinize ve kendine bir yatırım olarak görebilirsiniz.

Unutmayalım ki matematikteki problemler çözülür ama eğer bizler bilinçli ve nazik insanlar olmazsak dünyadaki hiçbir problem çözülmez.

Ringbeller ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Kendine Yatırım: Ringbeller” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.