08/08/2022

Öğretmen Onaylı Uygulamalar: Stop Motion Studio

ile Arfbot

Çok sayıda özelliğe sahip güçlü, tam özellikli bir film düzenleyici: Stop Motion Studio.

Stop Motion; ya da duraklı çekim, durağan 3 boyutlu objeleri hareket edermiş gibi gösteren bir animasyon türüdür. Kuklalar veya oyun hamuru ile yapılmış modeller kullanılır.

Stop motion film yapımına girmek için en kolay uygulamalardan biri Stop Motion Studio’dur. Kullanımı kolay ara yüzü ile güzel animasyon filmler oluşturmanıza olanak tanır. Kareler arasındaki farkları gösteren bindirme modu vardır. Animasyonlu nesneleri daha kolay konumlandırmak için animasyon kılavuzları kullanabilirsiniz. Kopyala, yapıştır seçeneği vardır ve herhangi bir konumda kareleri kesip ve ekleyebilirsiniz. Etkileşimli zaman çizelgesi sayesinde yüzlerce kareniz olsa bile asla kaybolmazsınız. Bir sürü benzersiz başlık ve metin arasından seçim yapabilirsiniz. Kendi kartlarınızı oluşturabilirsiniz. Yerleşik düzenleyicisi vardır. Farklı video filtreleriyle filminize mükemmel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Filminizi farklı ön planlar, arka planlar, en boy oranları ve solma efektleriyle geliştirebilirsiniz. Dahili müzik, ses efektleri ve müzik kitaplığınızdaki şarkıları kullanarak bir film müziği oluşturabilirsiniz.

Rotoscoping: Video klipleri içe aktarın ve üzerlerine çizim yaparak çarpıcı animasyonlar oluşturun.

Yeşil Ekran: Yakaladığınız figürlerin uçmasını veya hayal edebileceğiniz her yerde görünmesini sağlamak için sahnenizin arka planını değiştirin.

Ayarlanabilir zaman aralığı özelliği ile yakalayın: Otomatik veya manuel beyaz dengesi, odak ve pozlama, ISO ve deklanşör hızı ile tam kamera kontrolü seçenekleri vardır.

İkinci bir cihaz kullanımı: Kulaklığınızı uzaktan deklanşör olarak kullanın.

Güçlü, yerleşik katman tabanlı görüntü düzenleyici: Metin ve konuşma balonları ekleyin veya başlıklar oluşturun. Yüz ifadeleri ekleyin, görüntüleri rötuşlayın ve geliştirin, eskiz ve boya yapın.

Birleştirin: Hızlı hareketi simüle etmek için çerçeveleri birleştirin

Arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşın: Fotoğraf kitaplığınıza kaydedin veya 4K veya 1080p’de YouTube’da paylaşın. Animasyonlu GIF olarak kaydedin

Taşıyın: Mobil cihazınızda oluşturmaya başlayın ve masaüstü bilgisayarınızda kaldığınız yerden devam edin.

İndirmek için; tıklayınız.

Bu “Öğretmen Onaylı Uygulamalar: Stop Motion Studio” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.