07/08/2022

Pozitif Haber: Deniz Kartalı Avusturya’ya Geri Döndü

ile Arfbot

20 yıllık koruma çabalarının ardından deniz kartalı, istikrarlı bir nüfusla Avusturya’ya geri döndü.

Orta Avrupa’nın en büyük yırtıcı kuşlarından biri olan deniz kartalının Avusturya’da neslinin tükendiği düşünülüyordu. Ancak daha sonra Aşağı Avusturya’da, Slovakya sınırına yakın bir bölgede genç kuşlar yeniden keşfedildi. WWF’de bir rapora göre, nüfus o zamandan beri istikrarlı bir şekilde artıyor. Deniz kartalının dönüşü, evcil doğanın korunmasında mutlak bir başarı öyküsüdür. Sınır ötesi önlemler ve çok fazla bağlılık sayesinde, bir zamanlar soyu tükenmiş olan bir tür yeniden Avusturya’da yuvasını buldu.

Bozulmamış ve sessiz doğal manzaralar, utangaç deniz kartalları için en iyi koşulları sunar. Orada yiyecek olarak balık ve su kuşları buluyorlar. Kusursuz ormanlık alanlardaki güçlü yuva ağaçları yaşamaları için idealdir. Oradan, genç kuşlar genellikle kendi başlarına gelişmek için eve dönmeden önce Avrupa’nın büyük bölümlerini fethederler. Genç kartallar Letonya, Danimarka, Hırvatistan ve Beyaz Rusya’ya uçuyor.

Bu “Pozitif Haber; Deniz Kartalı Avusturya’ya Geri Döndü” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.