09/08/2022

Pozitif Haber: Masai Zürafa İkizleri Dünyaya Geldi

ile Arfbot

Masai zürafa ikizleri Kenya’daki Nairobi Ulusal Parkı’nda dünyaya geldi, her iki yavru da sağlıklı.

Masai Zürafası: Aynı zamanda Maasai zürafa olarak da yazılır ve bazen Kilimanjaro zürafa olarak adlandırılır. Bir zürafa alt türüdür. Doğu Afrika’ya özgüdür. Masai zürafa, orta ve güney Kenya’da ve Tanzanya’da bulunabilir.

Dünya çapında, zürafalarda ikiz doğumlar oldukça nadirdir. Yeni doğan yavrular ne yazık ki genellikle hayatta kalamaz. Bugüne değin beşten az ikiz doğum belgelenmiştir. Bu nedenle, Kenya’daki Nairobi Ulusal Parkı’ndaki büyük bir sevinç hakim. Zürafalar 15 aylık bir gebelik süresine sahiptir ve ayakta doğum yapar. Bu, yavruların yere neredeyse iki metre düştüğü anlamına gelir.

Kenya Turizm ve Yaban Hayatı Bakanı Najib Balala, Twitter’da “Bu son derece nadir bir olay” dedi.

Kenya, Maasai zürafa, Retiküle zürafa ve Rothschild zürafa olmak üzere üç zürafa türüne ev sahipliği yapmaktadır. Son otuz yılda zürafa nüfusu yüzde otuz azaldı. Sürünen neslin tükenmesi, çoğunlukla kaçak avlanma ve tarımın ve açık ocak madenciliğinin genişlemesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle zürafalar, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) tehdit altındaki türlerin kırmızı listesindedir. Vahşi doğada hala yaklaşık 117.000 hayvan yaşıyor.

Bu “Pozitif Haber; Masai Zürafa İkizleri Dünyaya Geldi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.