Roblox
05/01/2022

3 Boyutlu Resim Defteri: ROBLOX

ile Arfbot

Son zamanlarda adından çokça söz ettiren Roblox oyununu biliyor musunuz? Daha önce oynadınız mı? Sizce Roblox oyunu çocuklar için yararlı mı zararlı mı? Gelin hep birlikte Roblox oyununun artı ve eksi yönlerini konuşalım.

Roblox Nedir ?

Roblox dünya genelinde 8-18 yaş arasında kullanılan, 15 milyondan fazla kullanıcı bulunan ve çevrimiçi oynanabilen bir oyun platformudur. Gelişen teknolojiyle beraber artan oyunlardan biridir. Son zamanlarda da oldukça popülerdir. Roblox, oyuncularına kendi oyunlarını üretebilme imkanı sunmaktadır. Yani kullanıcıların üreticiliğini desteklemektedir. Bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de oyun için oyun üretebilme imkanını vermesidir. Kendi oyunlarını üreten çocuklar çevrimiçi oynanabilen bu oyun sayesinde birbirleriyle etkileşim halindedirler. Bu da iletişim gücünü artırmaktadır.

Roblox neden açılmıyor, ne zaman düzelir? Roblox çöktü mü? Roblox.com.tr'ye  nasıl girilir? İşte Roblox hesabıma giremiyorum sorununun çözümü! - Son  Dakika Spor Haberleri
Roblox

Roblox için 3 boyutlu bir resim defteri dememiz mümkündür. Resim defterimiz ve boya kalemlerimiz olduğunda hepimiz birer ressam olur ve tüm hayal gücümüzü o sayfalara dökeriz. İşte Roblox da tam olarak bu imkanı bizlere sunmaktadır. Roblox üzerinden takımlar kurabilir, arkadaşlarımızla konuşabilir ve eğlenceli saatler geçirebiliriz.

Roblox Zararlı Mıdır?

Ebeveynlerin Roblox için en merak ettikleri durum ise çocuklar için zararının olup olmaması. Roblox’un geniş filtreleme ağının olması küfür, taciz, zorbalık vb. durumları engellemektedir. Bu geniş filtreleme ağı olası durumlarda kullanılabilmesi için şikayet sekmesini de bulundurmaktadır. Şikayet edilen grup ya da konuşma tamamen kapatılmaktadır. Oyun içinde bir de Robux para birimi bulunmaktadır. Oyun oynarken kullanılan bu para birimi dışında gerçek parayla da satın alma işlemleri yapılabiliyor. Bu noktada ebeveynlerin kontrol dışı satın alma işlemi yapılmaması için dikkatli olmalarını öneririz.

ROBLOX 2.506.608 APK + MOD (MENU) Download for Android

Roblox sayesinde dil geliştirmek de mümkün diyebiliriz. Dil seçiminde İngilizce olarak belirttiğimizde Roblox’u oynadığımız süre boyunca İngilizce diline maruz kalacağımız için dilimizin gelişmesi de imkan dahilinde olacaktır.

Roblox, 8 yaşından küçük çocukların Roblox  oyun hesabı açmasına müsaade etmemektedir. 8 yaşından itibaren açılan oyuncu hesapları da tabi ki belirli süreler dahilinde oynanmalıdır. Hangi oyun olursa olsun bilgisayar başında uzun süreler vakit geçirmek doğru olmayacaktır. 8 yaşından itibaren günde 1-2 saat Roblox oynamak çocuklar için zararlı olmayacaktır.

Genel olarak dil geliştirmesinden ve yaratıcılığı desteklemesinden bahsederek Roblox oyununu anlatsak da her alanda olduğu gibi burada da siber tacizciler şanslarını deneyebilir. Bu sebeple ebeveyn kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Roblox oyunuyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoya aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “3 Boyutlu Resim Defteri: Roblox” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.