mini pupper
02/01/2022

Robot Dog Kit: Mini Pupper

ile Arfbot

Daha önce hepimiz Boston Dynamics tarafınfan çıkarılan robot Spot’u duymuş veya görmüşüzdür. Spot’un kodlarına ne kadar bağlı olduğunu da izlediğimiz videolarda fark etmişizdir. Spot’a kodlar girilir ve önüne ne kadar engel çıkarsa çıksın Spot o kodlarında görevlerini yerine getirmek için uğraşır. Genellikle iş alanlarında ve endüstri de kullanılan Spot’un küçük halini evlerimizde görseydik nasıl olurdu? Hatta bu sefer kodları giren de bizler olsaydık ve girdiğimiz kodlar karşısında hareketlerine yön verseydi? Kulağa güzel gelen bu fikri gelin Mini Pupper üzerinden inceleyelim.

Mini Pupper ?

Mini Pupper

Spot’un rengine ve şekline benzerliğiyle dikkat çeken Mini Pupper, evde, okulda ya da herhangi bir eğitimde hayatımızı kolaylaştırır. Gireceğimiz kodlar sayesinde çalıştığı gibi üzerine ekleyebileceğimiz kamera ve sensörler yardımıyla da çevresini haritalayabilir etrafımızdaki şeyleri Mini Pupper sayesinde öğrenebiliriz.

Robot Dog Kit

Bu harita ile Pupper’a “neredeyim,nereye gidiyorum” gibi sorular sorabilir ve yanıt alabiliriz. Üstelik kurulan sistem sayesinde de kendi yüz animasyonumuzu ayarlayabilir robotumuzu kişiselleştirebiliriz.

Mini Pupper ile Haritalandırma

Yürüyüşüyle bir köpeğe benzeyen Mini Pupper önüne çıkan engelleri de aşabilmektedir. Örneğin rotasında giderken önüne bir engel koyduğunuzda engele takılmayacak üzerinden geçecektir. Her alanda bize yardım sağlayabilecek Mini Pupper için Spot’un kardeşi diyebiliriz. Açık kaynaklı olan Mini Pupper’ın gelişimi de her an devam etmektedir.

Mini Pupper ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Robot Dog Kit: Mini Pupper” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.