17/12/2021

Sabahları Zor Mu Uyanıyorsunuz ?

ile Arfbot

Sabahları uyanamayıp alarmı duymakta güçlük çekenlerdenseniz bu yazımız tam size göre.

Güzel bir gün güzel bir sabah ile başlar. Güzel bir sabah ise kaliteli ve soluksuz bir uyku ile mevcuttur. Peki güzel bir uyku uyumak için neler yapmalıyız?

Odamızdaki ısı dengesini kontrol etmeliyiz .

Odamız ne çok sıcak olmalı ne de çok soğuk olmalıdır. Isı dengesini ayarladığımızda uykuya rahat adapte olabilecek böylece de kaliteli bir uyku elde etmiş olabileceğiz.

Bir sonraki güne hazırlıklı olmalıyız.

Yarın ne yapacağımız belli olursa ve bu plan çerçevesinde kendimizi hazırlamamız gerekirse ertesi güne başlamak bizim için daha kolay olacaktır. Çünkü sorumluluklarımız bizi güne motive edecektir.

Yastığın Üzerinde Uyuyan Çocuk Küçük Resim

Kaç saat uyuduğumuzu hesaplamalıyız.

Herkesin kendine özgü bir uyku saati vardır. Birimiz sekiz saat uykuyu kendimiz için yeterli bulurken bir diğerimiz ise altı saatlik uyku ile kendini zinde hissedebilir. Bu yüzden kendimiz için en uygun uyku saatini bulmalı yatış ve kalkışlarımızı da buna göre ayarlamalıyız.

Alarmı yattığımız yerden daha uzak bir yere koymalıyız.

Alarm çaldığında onu ertelemek yerine yattığımız yerden kalkarak alarmımızı kapatmalıyız. Böylece hem yataktan kalkmış hem de uyanmış olacağız.

Yatağımızın yanına bir bardak su koymalıyız.

Uyanır uyanmaz içtiğimiz bir bardak su bizleri uyandırmaya yardım etmekle beraber sağlık açısından da birçok faydayı bize sunmaktadır.

Sporcu Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı – Dilay Akyol

Egzersiz ya da ısınma hareketleri ile güne başlayabiliriz.

Uykulu hallerimizi dağıtmak ve vücudu güne hazırlamak için yapacağımız kısa süreli egzersizler ve ısınma hareketleri eklemlerimizi açacak böylece dinçliğimiz de artacaktır.

Nefes egzersizleri de yapabiliriz.

Yattığımız odayı havalandırıp pencereden temiz ve derin nefes alıp vererek uykulu hallerimizden kurtulabiliriz.

Sabahları kendimizi uyandırmaya şartlarsak uyanma sürecimizi daha kolay atlatabilir böylece de daha hızlı güne başlayabiliriz.

Bu “Sabahları Zor Mu Uyanıyorsunuz?” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!