28/02/2022

Yaratıcılık ve Becerinin Birleşimi: Craftsy.com

ile Arfbot

Sizce eski zamanlarda bilgiye erişimle şu zamanın arasında ne kadar fark vardır ? O zamanlarda bilgiye erişmek için ne kadar çaba sarf ediliyordu? Artan teknolojik imkanların bu noktadaki artsını biliyor musunuz?

Uzun zaman önce bilgiye erişmek şu an da olduğu gibi tek bir tuşumuza bakmıyordu. Önce kulaktan dolma bilgilerle başlayan öğrenme süreci yazının icadıyla beraber sayfalara sonra da kitaplara dönüştü. Zaman geçip teknolojik imkanlar arttıkça kitaplar varlığını korusa da genellikle bilgisayar ve internet gibi icatlar bilgiye erişimi kolaylaştırmıştır.

Şimdi herhangi bir teknolojik aleti açıp internete bağlandığımızda hangi konuda hangi şekilde bilgi edinmek istiyorsak hepsine rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Mesela dikiş dikip bir ipi motife çevirmek, pasta süslemek, bir sanat tablosuna ait bilgi edinmek, yeni bir dil öğrenmek gibi konularda çok kolay bir şekilde bilgiye erişebiliriz. Teknolojik cihazlarımıza yükleyeceğimiz ya da web site üzerinden giriş yapabileceğimiz uygulamalar sayesinde kendimizi geliştirebiliriz. Kendimizi geliştirebileceğimiz web sitelerinden biri olan Craftsy.com’u incelememiz gerekirse ;

Craftsy.com :

Dikişten nakışa, pasta süslemeden yorgan dikimine, resim çizmekten tablo yapmaya kadar  bir çok alanda eğitimler ve öğretici bilgiler sunan web sitesi, ücretli ve serbest kullanım olmak üzere iki şekilde kullanılmaktadır. Ücretli kısmında bulunan videolar kilitliyken serbest kısımdaki videolar hem çok sayıda hem de kilidi açık şekilde kullanılmaktadır.

Web sitesinin temel amacı yaratıcılık yoluyla insanların hayatlarını daha iyi hale getirmektir. Küçük ve basit malzemeler kullanılarak insanların becerilerini orataya çıkarmayı da desteklemektedir.

Sayfanın en güzek yanlarından biri yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem ücretli hem de free olarak ayrılması ve free kısımda da çok fazla içeriğin bulunmasıdır. Lolipop keklerden örme çoraplara, çanta yapmaktan fermuar tasarımlarına kadar yüzlerce videoya free üyelikten ulaşabilirsiniz.

Hem kolay erişimi hem de basit arayüzü ile artık boş zamanlarınızı Craftsy web sitesinde geçirebilir kolayca bilgi öğrenebilirsiniz. El ve motor becerilerine katkıda bulunan aynı zamanda da üreticiliğe teşvik eden bu web siteye ulaşmak için buraya tıklayınız.

Craftsy.com ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu “Yaratıcı ve Becerinin Birleşimi: Craftsy.com” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.