Forest
08/01/2022

Stay Focused for Nature: Forest

ile Arfbot

Hayatımız boyunca yaptığımız ödevlere, işlere veya girdiğimiz sınavlarda başarılı olabilmemiz için odaklanmamız gerektiğini biliyoruz. Bazen çevreden gelen gürültüler, insanların bizlere seslenmesi ya da telefonumuza sık sık bildirim gelmesi dikkatimizi dağıtmaya yetebilir. Özellikle son söylediğimiz sebep uğraştığımız işlere karşı odağımızı çok fazla dağıtabilir.

Mesela bir ödevi yapmaya başladığımızda telefonumuza ya da tabletimize gelen bir mesaj ya da oyun bildirimi o an için tüm dikkatimizi dağıtıp odağımızı kaydırabilir. Çünkü sadece o bildirime bakmakla kalmayıp sonrasında bildirimin yönlendirdiği uygulamalara girip saatlerimizi orada harcayabiliyoruz. Bu da hem vaktimizi çalarken hem de işlere olan ilgimizi dağıtmaya sebep veriyor.

Peki bir iş ile uğraşırken odağımızı kaydırmamak için ne yapmalıyız diye düşünürken ‘’Forest’’ uygulaması ile tanıştık. Forest uygulamasını hep beraber inceleyelim.

Odaklan ve Kal: Forest

Forest: Odağınızı Kaybetmeyin! | mobiluygulama.com
Forest Uygulaması

Öyle bir uygulama düşünelim ki hem bizi günlük hayatta odağımızı koruyor hem de ormanlara fayda sağlıyor. Forest uygulamasını cihazımıza indirdikten sonra uygulama bizlere kaç saat odaklı kalmamız  gerektiğini soruyor ve kendimize göre bu süreyi belirliyoruz. O süreyi belirledikten sonra sanal bir orman yetişmeye başlıyor. Eğer biz belirlediğimiz süre içerisinde telefona bakmaya devam edersek ağaçlar büyümüyor ve orman oluşmuyor. Aynı zamanda da cihazımıza ‘’Odaklan’’, ‘’İşine geri dön’’ gibi bildirimler de geliyor. Eğer belirlenen süre içerisinde sadece işimize odaklanır ve telefonumuza bakmazsak sanal ormanımız yetişmiş oluyor. Ertesi gün için ise yine boş bir alan veriliyor ve döngü bu şekilde devam ediyor.

Forest: Odağınızı Kaybetmeyin! | mobiluygulama.com

Uygulamanın bir diğer güzel yanı ise Trees for the Future ile yaptığı işbirliği sayesinde sanal ortamda dikilen bu ağaçlar gerçek bir alanda da fidan bağışı olarak hayat buluyor. Yani hem bizleri teknoloji bağımlılığından kurtarırken hem de dünyaya yeşil alan katıyor.

Teknolojini yararlarının farkında olduğumuz kadar aşırı teknoloji bağımlılığının nasıl sonuçlara yol açabileceğinin de farkında olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Forest uygulamasını IOS üzerinden indirmek için buraya tıklayınız.

Forest uygulamasını Android üzerinden indirmek için buraya tıklayınız.

Uygulamayla ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Stay Focused

Bu “Stay Focused for Nature: Forest” gibi çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara, videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.