01/12/2021

Öğrenerek Yardım Et: Freerice

ile Arfbot

Bugün hangi yemeği yerken canın istemeyerek yedin? O kocaman hamburgeri alıp ne kadarını bitirebildin? Ya da yiyemediğin bir pilavı zaten az kalmıştı diyerek çöpe döktün mü?

Gün içinde farkında olmadan yemekten, elektriğe sudan doğalgaza kadar birçok konuda israf yapmaktayız. Bu israfları yaparken kendimize; ‘’ Ben suyu burada bu kadar rahat kullanırken hiç suya ulaşamayan ülkeler nasıl yaşamlarını devam ettiriyor’’ ya da ‘’ Benim artık diyerek döktüğüm pilavı yemek için bekleyen kaç çocuk var ‘’ diyerek sormalı kendi yaşantımızı tartıya almalıyız. Çünkü bizim her akşam tabağımızda bıraktığımız yemekler başka sofralarda hiç bulunmamakta. Bizim sınırsızca ve her gün kullandığımız sular başka ülkelerin sınırına bile girememekte.

Peki biz bunun için ne yapabiliriz? Tabi ki öncelikle israf etmemeyi öğrenmeliyiz ama sonrasında da yardıma ihtiyacı olanları göz önünde bulundurmalıyız. Üstelik oturduğumuz yerden hem de farklı branşlarda kendimizi geliştirerek yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşmak mümkün.

Nasıl mı ?

Freerice uygulaması sayesinde hem İngilizce kelime bilginizi geliştirebilir hem de Afrika’daki yardıma muhtaç insanlara doğru bildiğiniz her on kelime için 100 gram pirinç bağışında bulunabilirsiniz. Belki bir tabak pilavı Afrika’ya götüremeyebiliriz ama Afrika’daki bir ailenin pirinç pilavı yemesine katkıda bulunabiliriz.

Üstelik bunun için uygulamayı indirmemize bile gerek yok. Web site üzerinden Freerice sayfasına girmemiz yeterli .

Haydi biz de hem İngilizce öğrenip hem de Afrika’daki yoksulluğa karşı ses olalım.

Freerice web sitesine giriş yapmak için tıklayınız.

Bu “Freerice” ve çocuklar için eğlenceli ve yararlı diğer tüm etkinliklere, web sitelerine, uygulamalara, yarışmalara,videolara, haberlere ve oyunlara:

arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Arfbot Çocuklara Özel Arama Motoru ©️ Artık Türkçe!
Çocuk dostu, akıllı, ücretsiz ve güvenli Türkçe arama motoru Arfbot yurt dışındaki başarılı örneklerinden sonra sonunda Türkiye’de!