05/08/2022

Yeni Üretim: Giyilebilir Ultrason Cihazı Üretildi

ile Arfbot

MIT (Massachusetts Institute of Technology) mühendisleri tarafından dünyanın en küçük ultrason cihazı üretildi.

Boyutu bozuk paradan biraz büyük olan ultrason cihazı devrim niteliği taşıyor. Bu yeni teknolojinin seri üretimine çoktan başlandı. Bu ürün tıp dünyasında atılmış çok büyük adımlardan bir tanesidir. Teknoloji geliştirilmeye devam ediliyor. Hayatımıza girmesi ve düzenli kullanımı olasılıklar dahilinde.

Temel işlevi büyük haliyle hemen hemen aynı. Sesle görüntüleme yöntemi, sadece daha ufak bir hale getirilmiş bir şekilde kullanılıyor. Yani insanlar kalbinin, akciğerlerinin ve diğer organlarının görüntülerini alabilmek için vücut yüzeyine ses dalgaları gönderiyor.

Üzerindeki jelatin çıkarılıp vücuda yapıştırılarak kullanılıyor. Deriye doğrudan temas etmiyor. Etrafı, ses dalgalarının cilt dokusunu daha kolay şekilde geçmesini sağlayan ultrason jeli ile çevrili bir halde. EKG çekilmesi esnasında vücuda yapıştırılan ufak bantları örnek verebiliriz.

Bu “Yeni Üretim: Giyilebilir Ultrason Cihazı Üretildi” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; tıklayınız.